Sport 07.03.2017.

KKI Vrbas putuje u Beč

ČITANJE: 1 minuta

Košarkaški klub invalida Vrbas u periodu od 9. do 12. marta učestvuju u Evro ligi dva košarke u kolicima u organizaciji IWBF Evrope. Euro liga dva igra se u Beču i okupiće veliki broj klubova iz Evrope.

Ekipe sa kojima KKI Vrbas igra utakmice u grupi A su: Beit Halochem-Haifa, TSK Rehab Merkezi- Turska, BSR Amiab Albacete-Španija i Coloplast Sitting Bulls-Austrija. Prve dvije ekipe idu u euro ligu 1, treća ekipa ide u Challenger Cup.

Sve informacije o učešću i ekipama u Euro lige mogu se vidjeti na sajtu:
iwbf-europe.org

Ekipe koje igraju u grupi sa KKI Vrbasom su ekipe čiji budžeti iznose milione Eura. KKI Vrbas ide sa ambicijama da ne osramoti grad Banja Luku i ostvari značajne rezultate.

-S obzirom na prekid sezone, nismo imali nijednu utakmicu, te ne znamo u kakvoj smo formi, ali se nadamo da ćemo ostvariti bitne rezultate i dostojanstveno prezentovati grad Banja Luka i Republiku Srpsku, rekli su iz uprave kluba.

-Stupili smo u kontakt sa Srpskim udruženjima u Beču i pozvali ih da dođu na naše utakmice da nas podrže. Ekipa Vrbasa ide u Beč, na Euro ligu sa gorčinom u ustima jer smatramo da smo sa dosadašnjim ostvarenim rezultatima daleko ispred stanja i razumijevanja u gradu Banja Luci, jer se radi o ekipi koja igra regionalnu NLB ligu, ligu BiH, ligu Republike Srpske, turnire međunarodnog karaktera, a ove godine i Euro ligu u Beču.