Sport 13.03.2017.

KKI “Vrbas” razočaran organizacijom Evrolige!

ČITANJE: 2 minute

Plasmanom na četvrto mjesto Košarkaški klub invalida “Vrbas” završio je učešće u Evroligi dva na turniru u Beču. Ono što je Banjalučane najviše razočaralo jeste izuzetno loša organizacija jednog ovakvog eminentnog takmičenja. Već od samog dolaska u glavni grad Austrije moglo se primjetiti da ništa ne štima, jer su igrači za večeru dobili suvi obrok.

– Ovo je ispod svakog nivoa i s toga domaćini, Košarkaški klub invalida Sitting Bulls, zaslužuju čistu jedinicu za organizaciju. Kada smo prošle godine bili organizatori Čelendž kupa svi su iz Banjaluke otišli sa preljepim uspomenama. Sve smo obezbijedili takmičarima, od hrane i smješataja te volontera koji su non-stop bili uz njih. Toga nije bilo u Beču, a to su nam potvrdili i klubovi iz Španije, Izraela i Turske koji su bili naši gosti na prošlogodišnjoj manifestaciji koji su rekli da im je najbolje bilo u Banjaluci – rekao je Marinko Umičević, predsjednik KKI “Vrbas”.

Cinizam je svoj maksimu dostigao na završnoj večeri na kojoj se komad hljeba naplaćivao jedan evro. Ovo je izazvao još veći revolot kod trostrukih pobjednika NLB lige i aktuelnih šampiona Republike Srpske i BiH.

– Zaista smo neprijatno iznenađeni i ogorčeni na kompletnu organizaciju Evrolige dva u Beču. Ma oni ne mogu nikako da se porede sa Banjalukom i Čelendžom čiji smo bili domaćini prošle godine. Naš predsjednik Marinko Umičević je do savršenstva sve to organizovao i Austrijanci imaju šta od njega i nas da nauče – naglasio je Ante Štimac, jedan od glavnih poluga u timu “Vrbasa” koji je uvršten u idealnu petorku.

Banjalučani ne mogu biti zadovoljni ni suđenjem, a posebno na posljednjoj utakmici protiv domaćeg sastava Sitting Bulls. Kada se “Vrbas” približavao i imao priliku da rezultat preokrene u svoju korsti tada bi arbitri stupili na scenu i jednostavno su “skrojili” konačan rezultat u korist Austrijanaca.

– Ne vrijedi nam kukati. Ponosan sam na svoje igrače koju su, uz malo sreće, mogli biti i treći. Podatak da smo savladali Izraelece sa 21 razlike, a da su oni na kraju bili drugi, najbolje pokazuje da imamo kvalitet za ovo takmičenje. Život ide dalje, jer već u subotu, 18. marta očekuje nas derbi u Ligi BiH protiv ekipe Una Sana iz Bihaća. Dobili smo ih na njihovom terenu i očekujemo pobjedu na parketu dvorane “Obilićevo” kako bismo sačuvali šanse za odbranu titulu. Poslije toga sa istim rivalom odmjerićemo snage u polufinalu NLB lige i tu se nadamo prolazu u finale – naglasio je Marinko Umičević.

Utakmica KKI “Vrbas” – “Una Sana” iz Bihaća u subotu, 18. marta igra se u Sportskoj dvorani „Obilićevo“ sa početkom od 13 časova.

(Srpskacafe.com)