Vijesti 22.01.2023.

Klizavi kolovozi i snijeg u višim predjelima

ČITANJE: 1 minuta

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH u nižim predjelima kolovozi su pretežno mokri i klizavi, dok u višim predjelima i preko planinskih prevoja ima raskvašenog, ponegdje i ugaženog snijega na kolovozu.
Zbog pada temperatura moguće je formiranje poledice, kako u višim predjelima, tako i preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima.

Vozačima iz iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju i na povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima i savjetuju maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Zbog snježnih smetova u prekidu je odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Ulog – Klanci preko prevoja Morine.

Na putnom pravcu Sarajevo – Rogatica preko Romanije i dalje je obavezna upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Na putu Posušje – Blidinje – Jablanica, zbog snijega i vjetra, trenutno je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila.

Na putu Ripač – Bosanski Petrovac – Drvar, kao i na putevima na području Livna, Kupresa, Tomislavgrada i Glamoča jak vjetar stvara snježne nanose.

Na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Novi Grad, Kostajnica, Kozarska Dubica, Gradiška, Donja Gradina i Rača pojačan je intenzitet saobraćaja na izlazu iz BiH.

Na ostalim graničnim prelazima zadržvanja su kratkotrajna.

Zbog zimskih uslova vožnje, na graničnom prelazu Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

U Crnoj Gori je na snazi zabrana saobraćanja na putnom pravcu Šćepan Polje – Plužine, pa vozače koji namjeravaju da putuju u Crnu Goru iz AMS mole da izbjegavaju putovanje ka graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje.

(Srna/Z.M)