Magazin 25.10.2015.

Ključ uspješne veze: 10 stvari koje prava žena zahtjeva od muškarca

ČITANJE: 4 minute
par-ljubav

Poznato je da dame često znaju da filozofiraju i traže nešto nerealno od svog dragog.

Priznajte, bile ste bar jednom u situaciji kada ste se preispitivale da li treba budete sa njim, jer on je ipak mnogo plavkast, smiješan i iskreno – nije baš ono o čemu ste maštali?

Ipak, kada odbacimo te nerealne želje i očekivanja, na kraju ostaju realni i racionalni zahtjevi koje svaka žena treba da očekuje od svog muškarca.

1. Komplimenti

Pa koja dama ne voli lijepu riječ? Svi mi želimo da se osjećamo seksi i poželjno – i obožavamo kada to čujemo, posebno od partnera. Zato bi muškarci trebalo svakog dana da poklanjaju pažnju svojojoj ljepšoj polovini i da je podsjećaju zašto su baš nju odabrali.

2. Osmjeh

Nema ništa ljepše od dana koji je započet jednim velikim i širokim osmehom. Dobro raspoloženje, humor i šala koja će vas podići i tokom lijepih i ružnih dana će vam pomoći da se lakše prebrodite sve trenutke. Zajedno sa vašim partnerom, koji je uvijek tu da vam da mnogo osmjeha i pozitivne energije.

3. Jasan cilj

Koliko god da vam se sviđa, veoma je važno da znate koji je njegov prioritet i krajnji cilj, kako biste uvidjeli da li on želi ozbiljnu vezu sa vama. Često partneri naiđu na sukob jer odmah na početku ne razjasne svoje ciljeve. Neki muškarci su usredsređeni na karijeru, stvaranje porodice ili jednostavno još ne znaju šta žele. Zato je važno da saznate njegove ciljeve.

4. Zrelost i stabilnost

Čule ste sigurno da muškarci kasnije sazrevaju u odnosu na žene, i to je tačno! Zato je dobro na vrijeme utvrditi koliko je on zreo i šta želi od života. Nikada nemojte dozvoliti da odgajate svog partnera, koji od vas stalno očekuje pomoć, bilo da je riječ o finansijskim ili emocionalnim problemima.

5. Razumijevanje, strpljenje i darežljivost

Ove tri osobine su veoma važne tako da preporučujemo da ih uvijek imate u vidu. Razumijevanje je prvo i osnovno u vezi, jer svaka osoba želi da osjeti da se partner saoseća sa njom i da razumije njena osećanja. Kao nastavak tome, stpljenje označava smirenost i sposobnost da na pravi način reaguje na nastanak potencijalnog problema. Krajnja, ali ne i najmanje važna osobina darežljivosti se odnosi na najljepši dio veze: dijeljenje savjeta, misli, osjećanja i vremena sa svojim partnerom.

6. Pamćenje važnih datuma

Većina žena pamti sve – od najvećih gluposti do zaista bitnih datuma. Ne očekujte od svog partnera da zapamti šta ste nosili kada ste se upoznali ili uz koju pjesmu ste se prvi put poljubili, jer to je (iskreno) mučenje za njega! Ipak mu ukažite na datume koji su vama veoma važni,a koje bi trebalo da zapamti. Ako mu je stalo – potrudiće se.

7. Osjećaj slobode

Nema ljepšeg osjećaja od slobode u vezi. To označava da vaš partner ima bezgranično povjerenje u vas. To je osnova svake dobre veze, jer ljubomora i nepovjerenje dovode do svađa, razmirica i krajnjeg raskida. Pričajte sa partnerom i slobodno mu otvoreno iznesite da želite potpunu slobodu i povjerenje u vezi.

8. Velika podrška

Bilo da prolazite kroz lepe ili teške trenutke u životu, sigurno ste poželeli da imate više podrške, posebno od partnera. On bi trebalo da bude uvek tu pored vas, da vas hrabri i jača. Pored njega treba da se osećate sigurno i da imate osećaj da će sve na kraju biti u redu.

9. Dinamičnost u vezi

Ako želite da uživate u vezi sa partnerom – zaboravite na rutinu i monotoniju. Dopustite vašem partneru da u nekim trenucima bude malo luckast i da vas iznenadi nečim novim. Kampovanje, skakanje bandžijem ili putovanje? Prihvatite to odmah i cijenite muškarca koji zna da bude maštovit.

10. Dobar seks

Ne kažemo da je najvažnija stvar u vezi seks, ali definitivno jeste veoma važna. Biti sa partnerom koji vas seksualno ne zadovoljava je pravo mučenje, za oboje. Zato zahtjevajte od vašeg dečka da eksperimentiše u seksu, kako bi shvatio šta vam najviše prija.

(B92)