Vijesti 01.01.2023.

Klokić: Tragična smrt Aramande ogroman gubitak

ČITANJE: 1 minuta

Ministarstvo porodice, omladine i sporta izražava žaljenje zbog tragične smrti dugogodišnjeg predsjednika Planinarskog saveza Republike Srpske, Ljubiše Aramande i njegove ćerke.

– Ljubiša je bio iskusan instruktor letenja, planinar, vrhunski sportski radnik i njegova smrt je ogroman gubitak za sport Republike Srpske ali prvenstveno za porodicu – navodi se u telegramu ministra porodice, omladine i sporta po ovlaštenju predsjednika Vlade, Zlatana Klokića.

Navode da je sudbina htjela da Aramanda nastrada u visinama koje je toliko volio.

– Njegova posvećenost, entuzijazam i energija biće motiv njegovim sportskim kolegama , da nastave da ostvaruju njegove sportske snove, a porodica u ovim najtežim trenucima može biti ponosna na sve što je Ljubiša uradio kao čovjek i sportista – dodaje se u telegramu.

Planinarski savez Srpske: Aramanda ostavio neizbrisiv trag

Predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiša Aramanda (47) i njegova ćerka stradali su danas u padu sportskog aviona u blizini aerodoma u Prijedoru.

Iz Planinarskog saveza Srpske naveli su na Fejsbuk stranici da je  Aramanda ostavio neizbrisiv trag u savezu.

– Cijela planinarska zajednica izražava zahvalnost za ogroman trud i doprinos radu saveza – objavljeno je na Fejsbuk stranici Planinarskog saveza.

Kako se dodaje, Aramandi je ovo bio treći mandat na čelu saveza.

(N.S)