Vijesti 05.09.2016.

Klub novinara Banjaluka: Nedopustivo i sramotno ponašanje ministra Gluhakovića

ČITANJE: 1 minuta

Klub novinara Banjaluka smatra nedopustivim  i sramotnim ponašanje ministra trgovine i turizma u Vladi RS Predraga Gluhakovića prema novinarki banjalučke Alternativne televizije Jeleni Grahovac.

Ministar je nakon postavljenog pitanja novinarku uhvatio za ruku i spustio mikrofon, jer nije želio da odgovori.

Klub novinara Banjaluka podsjeća ministra da je posao novinara da postavljaju  pitanja, sviđala se ta pitanja sagovorniku ili ne. Nedopustivo je da novinarku  hvata za ruku  i govori joj kako bi  „volio da uradi nešto što valja.“

Pozivamo ministra Gluhakovića da organizuje konferenciju za novinare na kojoj će se izviniti za svoje ponašanje, ali i omogućiti novinarima da postave opravdana pitanja iz njegovog resora na koja dugo nema odgovora: ugovor o prodaji RK „Boska“, blokada OC Jahorina, te stanje u  Robnim  rezervama RS. Klub novinara podsjeća da je  ministar Gluhaković tokom  mandata rijetko održavao konferencije za novinare na kojima bi odgovorio na ova i druga pitanja.

Cijeli događaj je snimljen  i emitovan , te se nadamo da će Vlada Republike Srpske reagovati kako se ovakve scene ne bi ponavljale kada novinari postavljaju  pitanja ministrima, kaže se u saopštenju Kluba novinara.

(ATV)