Vijesti 07.03.2021.

KLUB ODBORNIKA PDP-a: Održati vanrednu sjednicu Skupštine grada o nalazima Tima za reviziju

ČITANJE: 2 minute

Klub odbornika PDP zahtijeva održavanje vanredne sjednice Skupštine grada Banjaluka na kojoj će tražiti da gradonačelnik informiše Skupštinu o saznanjima do kojih je došao on i njegov tima o svim nelegalnim radnjima u Gradskoj upravi koje se otkriju, poručio je šef Kluba odbornika PDP Dragan Milanović.

Skupštinska većina je tražila da se dostavljaju informacije odbornicima o pojedinim stvarima kada je u pitanju rad gradonačelnika, te ćemo i mi tražiti sazivanje vanredne sjednice kako bi nas gradonačlenik upoznao o svim saznanjima do kojih su došli, cijeneći da takve stvari zahtijevaju širu raspravu od saopštenja ili pres konferencije – rekao je Milanović, prenosi Srpskainfo.

Milanović dodaje da gradonačelnik ne smije biti „usamljen u otkrivanju i javnom objavljivanju svih nelegalnih radnji u želji da se njima bave i relevantne pravosudne institucije“.

Odbornik PDP-a u Skupšini grada Ivan Begić prezentovao je danas novinarima dokaze da je upravo bivši direktor Akvane Vedran Mitrović sačinjavao zapisnike o izvođenju muzičkog nastupa koji nikada nisu realizovani, kao i rješenja o rušenju bespravno izgrađenog objekta ,,Kajak terasa“.

– Zahtjev za legalizaciju je odbijen, jer Zakon o legalizaaciji jasno kaže da svi zahtjevi nakon usvajanja Zakona iz sedmog mjeseca 2018. godine će biti odbijeni. Radišići su zahtjev podnijeli u desetom mjesecu 2018. godine, te su time stvoreni svi preduslovi da se već danas krene sa rušenjem objekta, uzimajući u obzir i činjenicu da Radišićeva žalba ne odlaže izvršenje, odnosno rušenje – precizirao je Begić.

Begić dodaje da su pojedinci preko njemu bliskih ljudi, ali i direktno, pokušali stupiti u kontakt sa njim kako bi on izvršio pritisak na gradonačelnika.

– Gradonačelnik Stanivuković je beskompromisni legalista, te ja nikada ne bih ni pokušao uticati na bilo koji postupak. Prvo jer sam ja odbornik, a on gradonačelnik, te nam se tu kose nadležnosti, drugo jer Draško Stanivuković nikada nije i nikada neće potpasti pod bilo čiji pritisak, pa i nas najbližih saradnika i prijatelja kada je u pitanju pravičnost vođenja bilo kojeg i bilo čijeg postupka. Razgovora na temu da se bilo šta obustavi, bilo šta uradi mimo Zakona neće biti – zaključio je Begić.

(SB)

Oznake: Ivan Begić