Vijesti 05.01.2021.

Klub odbornika Ujedinjene Srpske: Predložićemo regulisanje upotrebe pirotehničkih sredstava

ČITANJE: 1 minuta

Uoči novogodišnjih i božićnih praznika Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banja Luka iznio je inicijativu regulisanja upotrebe pirotehničkih sredstava i apel onima koji kupuju i koriste ista da se pozovu na odgovornost prema zajednici, saopšteno je iz Kluba odbornika Ujedinjene Srpske.

“Ovim putem apelujemo na sve naše mlađe sugrađane, maloljetne, ali isto tako i na roditelje, bake i deke koji kupuju upravo ta pirotehnička sredstva za svoje najmlađe da se suzdrže od kupovine i od korištenja istih. Nažalost, i ove godine uoči novogodišnjih i božićnih praznika, kao i prethodnih godina, svjedoci smo da se dešavaju razne nesreće, povrede naših najmlađih i to su one povrede koje oni sebi nikada neće moći oprostiti zbog jednog nedogovornog trenutka slavlja. Takođe upotreba pirotehničkih sredstava stvara nelagodu kod osoba sa autizmom i kod čovjekovog najboljeg prijatelja, psa i to je još na šta trebamo obratiti pažnju”, rekao je Neven Stanić ispred Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banja Luka.

Navode da je angažovan je pravni tim i stručni odbori koji će se detaljno pozabaviti ovom tematikom i vidjeti kako na najbolji način i na gradskom i na republičkom nivou da predlože regulisanje upotrebe pirotehničkih sredstava i dodatno kažnjavanje za prodaju pirotehničkih sredstava maloljetnim licima.

(Banjaluka.net)