Vijesti 21.03.2017.

Knežević kod Dodika – obećana isplata plata, željezničari odlučuju o nastavku štrajka

ČITANJE: 1 minuta

Čedomir Knežević, željezničar koji je u štrajku glađu, bio je na sastanku kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i tom prilikom štrajkačima je obećana isplata dugovanja saznaje ATV.

Predsjednik Dodik je nakon sastanka otišao u Vladu RS.

Štrajkači su na svoju inicijativu otišli kod Dodika koji je obećao da će u roku od 24 časa biti isplaćena  februarska plata kao i da će se obustaviti disciplinski postupci protiv štrajkača.

Knežević se vratio na stanicu vozilom koje je obezbijedio Dodik i obavijestio ostale štrajkače o rezultatima sastanka. Očekuje se da donesu odluku o eventualnom prekidu štrajka nakon ovih obećanja.

U Banjaluci je u toku sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Željke Cvijanović sa rukovodstvom “Željeznica Republike Srpske” /ŽRS/ i predstavnicima sindikata ovog preduzeća.

Sastanku prisustvuju i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić i ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić.

Sastanak se održava u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Pruga je i dalje blokirana, a u međuvremenu je na stanicu stigao putnički voz koji će takođe  vjerovatno ostati blokiran.

Jutros su se radnici dogovorili da ukoliko im danas do 12 sati ne legne plata pozvaće i svoje porodice da im se priključe u štrajku.

Od jutros na stanicu pristižu još željezničari iz Doboja i Prijedora, a očekuje se da će ih biti još 150.

(atvbl.com)