Vijesti 20.12.2016.

Knjiga žalosti u Banskom dvoru

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik RS Milorad Dodik upisao se u knjigu žalosti otvorenu u Banskom dvoru u Banjaluci, povodom ubistva amasadora Ruske Federacije Andreja Karlova u Turskoj.

“Želim da izrazim saučešće ruskoj državi na gubitku ambasodara u Turskoj u jednom terorističkom činu koji je mogao da bude i da posvjedoči čitav svijet strahotu toga čina”, rekao je Dodik nakon upisivanja u knjigu žalosti.

On je dodao da je činjenica da je ostrašćeni radikal pucao u ambasadora ruske države sa motivom osvete i na taj način odlučio da nastavi borbu onih koji su doprinijeli velikoj patnji u čitavom regionu, u čitavom svijetu.

Povodom nemilih događaja, Dodik je već ranije uputio telegram saučešća ministru inostranih poslova Ruske Federacije, Sergeju Lavrovu. U knjigu žalosti su se upisali premijerka RS Željka Cvijanović i ministar pravde Anton Kasipović.

Dodik je pozvao sve građane koji žele da se upišu u knjigu žalosti da dođu danas u 10 casova i time pokažu svoju solidarnost. Svi građani mogli su se  upisati u knjigu žalosti danas od 10 do 16 časova.

(Nezavisne)