Magazin 26.04.2018.

KNJIŽEVNO VEČE U BANSKOM DVORU “Karavan fantastike” stiže u Banjaluku

ČITANJE: 1 minuta

Nesvakidašnje književno veče, pod nazivom “Karavan fantastike”, biće održano u petak 27. aprila u 19 časova u vijećnici KC Banski dvor u Banjaluci.

Pod sloganom “Čuda se ipak dešavaju” na književnoj večeri će se okupljenima predstaviti učesnici “Karavana fantastike”, nagrađivani autori epske i naučne fantastike, koji će tom prilikom predstaviti i njihova književna djela.

“Karavan fantastike” je projekat udruženja tri mlada autora, savremena srpska romanopisca, koji sopstvenom inicijativom žele da podijele sa društvom zanemarene vrijednosti.

Banjalučkoj publici će se tako predstaviti Nemanja Jovanov, autor romana “Belina” (iz trilogije “Priča o odrastanju čovečanstva”), Duško Blagojević, koji je napisao knjige “Duhovi rata” i “Nevidljivi grad” (iz trilogije “Dragojl ratnici”) te Srđan Tomić, pisac romana “Vučja noć” (iz trilogije “Kolevka sna”).

– Karavan fantastike zaista jeste fantastičan i nekako stičem utisak da oduvek postoji. Fantastične i neopterećujuće stvari imaju dobru osobinu da postoje i da se ustale, što se nadam da će biti i sudbina Karavana. Nas trojica smo se našli u zaletu dobrog odziva, pa ne stižemo ni da razgovaramo na ovu temu. Ipak, mislim da ćemo morati da sednemo i obratimo pažnju na buduće planove, korake i tendencije – naveo je Jovanov.

Spomenimo i to da je Jovanov za roman “Belina” dobitnik književne nagrade “Pegaz” (prvo mjesto, 2017), dok je isto priznanje dobio i Blagojević za “Duhove rata” (drugo mjesto, 2016).

Organizator “Karavana fantastike” je banjalučki portal za pop kulturu Bosonoga. com, uz podršku KC Banski dvor.

(Srpskacafe)