Politika 01.02.2023.

KO JE BUDŽETLIJA: Žestoka polemika Vojina Mijatovića i Ramiza Salkića

ČITANJE: 1 minuta

Dugogodišnji SNSD budžetlijo Vojine i novopečeni antifašisto, što bi rekao naš narod: ”Smanji doživljaj i obuzdaj si hormone”, poručio je donedavni potpredsjednik RS Ramiz Salkić (SDA) potpredsjedniku SDP-a Vojinu Mijatoviću.

– Nisi ti toliko bitan u ovom društvu koliko se umišljaš i daješ sebi na značaju. Ti si tu tek toliko da popuniš medijski prostor i da raji nije dosadno – zaključio je Salkić na Tviteru.

Njihov duel je započeo Salkićevim kritikama na račun SDP-a.

– Oni koji su uništili ideju Pokreta za državu i isti isporučili Dodiku, oni koji su se instalirali u Vijeće ministara sa Dodikom, sad su kao ljuti na partnere pa bi sa SDA pravili federalnu vladu, jer vide da bez SDA neće moći, uprkos njihovoj želji. Sad valja mrska SDA – ranije je poručio Salkić, aktuelni poslanik SDA u NSRS.

Zatim je reagovao Mijatović.

– Slijede izbori u Bratuncu i Zvorniku. Uska saradnja SNSD i “budžetskog” dijela SDA koji u NSRS bljuje vatru na SNSD je fascinantna. Jesu li pripadnici Vojske Republike Srpske u Bratuncu i Zvorniku prihvatljivi za “budžetske patriote” iz SDA? Ne pitam za sebe, već za druga Ramiza iz Švedske – poručio je Mijatović.

Na kraju je je uslijedio ljutiti Salkićev tvit o “smanjenju doživljaja”.

Oznake: Ramiz Salkić