Ko je čovjek koji najviše duguje Hrvatskoj?

kune
Mile Čačić iz Bruška kod Benkovca najveći je dužnik u Hrvatskoj. Nakon propasti projekta u koji je uložio ogroman novac, ostao je dužan i državi i bankama, a ukupni iznos doseže 341 milion kuna.

Kompanije koje posjeduje državi duguju oko od sedam miliona neplaćenog poreza, a on sam bankama nevjerovatnih 334 miliona kuna. On je inače fudbalski menadžer i preduzetnik koji je vodio tri kompanije u Umagu, piše Slobodna Dalmacija.

Mile je rođen u selu koje broji svega pedesetak ljudi rasutih po zaseocima. Njegov se zove Čačićevi. Kada je postao vijest njegovi mještani su ga se teško sjetili. Tek kasnije jednom od njih na pamet je pao Mile koji danas živi u Sloveniji.

– Otišao je još kao dječak, odmah nakon što je završio osnovnu školu. Zato vam o njemu niko ništa ne zna, evo u novinama smo pročitali da je fudbalski menadžer. Čudno kuda ga je život odveo, ćaća kaže da je učio za veterinara – kaže jedan mladić iz Bruška dodajući da Mile dolazi da obiđe braću i sestru.

Meštanin Janko, ipak, kaže, da je sa Milom išao u školu i da je bio dobar đak, ali da danas u Bruška dođe možda jednom godišnje.

Nakon što je objavljeno da baš on predvodi listu najvećih hrvatskih dužnika, iz Slovenije se javio i Mile Čačić. Svoj rekordni dug pravdao je velikom građevinskom investicijom od 90 stanova u koju se upustio dignuvši s partnerom u banci veliki kredit.

(Slobodna Dalmacija)

VIŠKOVIĆ: Što prije početi realizaciju značajnih projekata

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković očekuje da će do kraja godine razgovarati sa premijerom Federacije BiH i predsjedavajućim Savjeta ministara o značajnim projektima, jer je trenutno blokirano više od milijardu KM predviđenih za njihovu realizaciju.

GRMUŠA (PDP): Nova vlast na nivou BiH čestitaće građanima Novu godinu povećanjem PDV-a

Iz ekspozea kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije vidljivo je da postoje ozbiljne razlike između onoga što on planira da radi sa Savjetom ministara BiH i onoga što su u javnosti u proteklim godinama govorili visoki funkcioneri SNSD i Republike Srpske – izjavio je generalni sekretar PDP-Milko Grmuša. Grmuša je naveo da su u

VIŠKOVIĆEVA OČEKIVANJA OD SAVJETA MINISTARA: Što prije odblokirati značajne projekte

Prdsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković očekuje da će do kraja godine razgovarati sa premijerom Federacije BiH (FBiH) i predsjedavajućim Savjeta ministara o značajnim projektima, jer je trenutno blokirano više od milijardu KM predviđenih za njihovu realizaciju.  – Očekujem mnogo od formiranja novog saziva Savjeta ministara i Vlade FBiH, jer zajedno imamo mnogo posla da

AMBICIJE: Fudbaleri Borca žele da pobjedom nad Slobodom završe jesenji dio sezone

Sa tri boda pred domaćim navijačima zatvoriti fudbalsku jesen, želja je svih u FK Borac. “Crveno-plavi” bi pobjedom proljeće dočekali na trećem mjestu, gdje se trenutno nalaze iza sarajevskih vječitih rivala. Da nam je neko prije početka sezone ponudio ovakav ishod, objeručke bi ga prihvatili, kaže napadač Borca Saša Kajkut. “Moramo biti svjesni da smo

“DVOSMJERNA ULICA”: Eminentni hirurzi iz Rusije u radnoj posjeti UKC RS

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je radna posjeta eminentnih ruskih hirurga Malhaza Cikoridze i Aleksandra Semjenova iz Sankt Peterburga UKC-u nastavak saradnje sa ljekarima iz tog grada koju je pokrenuo srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Đajić je istakao da će ljekari iz UKC-a uzvratiti posjetu već