Magazin 09.10.2015.

Ko je čovjek koji najviše duguje Hrvatskoj?

ČITANJE: 1 minuta
kune
Mile Čačić iz Bruška kod Benkovca najveći je dužnik u Hrvatskoj. Nakon propasti projekta u koji je uložio ogroman novac, ostao je dužan i državi i bankama, a ukupni iznos doseže 341 milion kuna.

Kompanije koje posjeduje državi duguju oko od sedam miliona neplaćenog poreza, a on sam bankama nevjerovatnih 334 miliona kuna. On je inače fudbalski menadžer i preduzetnik koji je vodio tri kompanije u Umagu, piše Slobodna Dalmacija.

Mile je rođen u selu koje broji svega pedesetak ljudi rasutih po zaseocima. Njegov se zove Čačićevi. Kada je postao vijest njegovi mještani su ga se teško sjetili. Tek kasnije jednom od njih na pamet je pao Mile koji danas živi u Sloveniji.

– Otišao je još kao dječak, odmah nakon što je završio osnovnu školu. Zato vam o njemu niko ništa ne zna, evo u novinama smo pročitali da je fudbalski menadžer. Čudno kuda ga je život odveo, ćaća kaže da je učio za veterinara – kaže jedan mladić iz Bruška dodajući da Mile dolazi da obiđe braću i sestru.

Meštanin Janko, ipak, kaže, da je sa Milom išao u školu i da je bio dobar đak, ali da danas u Bruška dođe možda jednom godišnje.

Nakon što je objavljeno da baš on predvodi listu najvećih hrvatskih dužnika, iz Slovenije se javio i Mile Čačić. Svoj rekordni dug pravdao je velikom građevinskom investicijom od 90 stanova u koju se upustio dignuvši s partnerom u banci veliki kredit.

(Slobodna Dalmacija)