Politika 17.03.2016.

Koalicija jedinstvena: Do kraja mjeseca imena zajedničkih kandidata!

ČITANJE: 1 minuta
mrakovica sastanak
Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Milorad Dodik izjavio je večeras da će predstavnici stranaka koje čine vlast u Republici Srpskoj do kraja mjeseca saopštiti imena zajedničkih kandidata za načelnike opština i gradonačelnike.

– Saglasni smo da kreiramo zajednički pristup za izbore, a svaka stranka će imati svoje liste za odborničke klubove- rekao je Dodik novinarima na Mrakovici u pauzi sastanka rukovodstava stranaka koje čine vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj.

On je najavio osnivanje rezervnog sastava policije Republike Srpske da bi se moglo što efikasnije odgovoriti bezbjednosnim izazovima.

– Referendum o kojem ima saglasnosti – o Danu Republike – treba biti održan što prije, a za drugi referendum o kojem nema saglasnosti, treba nastaviti tražiti konsenzus- dodao je Dodik.

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić rekao je da se moraju rekonstruisati i redefinisati javna preduzeća kako bi bila nosioci razvoja.

On je ponovio da je stav DNS-a da ne treba povećavati cijenu struje.

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je da u nekim opštinama možda neće biti moguće postići dogovor o zajedničkim kandidatima, ali da će ljudi koji to opstruišu biti na gubitku.

On je dodao da se prije konačnog usaglašavanja zajedničkih kandidata moraju riješiti pitanja u Srpcu i Pelagićevu, gdje postoje opstrukcije rada načelnika opština.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik