Region 24.05.2022.

Koalicija “NADA” traži zabranu festivala “Mirdita” u Beogradu

ČITANJE: 1 minuta

Srpska koalicija “NADA”” zatražila je zabranu festivala “Mirdita, dobar dan” u Beogradu zato što smatra da je riječ o manifestaciji koja je štetna za interese Srbiju jer promoviše secesiju Kosova i Metohije.

Predsjednik Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera koalicije Miloš Jovanović naveo je da se na ovom festivalu na “perfidan i podmukao način, pod velom kulturnih dešavanja u Beogradu podriva ustavno-pravni poredak Srbije”.

– Paralela dešavanja u Ukrajini i na Kosmetu, što je tema jedne od debata, zlonamerna je i opasna, sa jasnim ciljem udaljavanja naše zemlje od svojih saveznika koji u Savetu bezbednosti UN brane Rezoluciju 1244 – ocijenio je Jovanović.

Predsjednik Pokreta za obnovu kraljevine Srbije i jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović rekao je da bi albanskim nevladinim organizacijama sa takozvanog Kosova, koje učestvuju u organizaciji festivala u Beogradu, trebalo zabraniti ulazak u centralnu Srbiju, jer su tražile iseljavaljanje jedine Srpkinje u Đakovici Dragice Gašić.

Organizatori festivala “Mirdita, dobar dan” najavili su da će ova manifestacija početi sutra i da će trajati do subote, 28. maja.

(Srna)