Koalicija zajedno na lokalne izbore 2016.

dodik-pavic

SNSD, DNS i SP nastupiće zajedno na lokalnim izborima u BiH 2016. godine, najavili su danas lideri SNSD-a i DNS-a Milorad Dodik i Marko Pavić.

“Imajući u vidu da smo ranije otpočeli razgovore o tome, mogu da potvrdim da će SNSD, DNS i SP u svim opštinama u Republici Srpskoj izaći zajedno i u narednim danima prvo ćemo razgovarati o zajedničkoj platformi, a onda i o zajedničkim kandidatima u svim opštinama u Republici Srpskoj”, rekao je Dodik novinarima u Prijedoru nakon sastanka s Pavićem.

On je naveo da i neke druge političke partije koje sada čine većinu na niovu Republike Srpske, kao i druge s kojima se dogovore, mogu biti dio tog bloka.

“Na prošlim parlamentarnim izborima ove tri partije su u gotovo 80 odsto opština imale većinu glasova u gotovo nepovoljnim uslovima koje smo imali za prošle opšte izbore, tako da je potpuno politički racionalno objediniti naše kapacitete. Moram da izrazim zadovoljstvo da smo to već uspjeli na nivou predsjednika /stranaka/, a ostalo je sve operativa”, dodao je Dodik.

Lider DNS-a Marko Pavić rekao je da se sa Dodikom danas načelno dogovorio da će na lokalnim izborima 2016. nastupiti zajedno.

“Zadužili smo organe stranaka da rade na pripremi zajedničkog nastupa i zajedničke platforme za izbore”, rekao je Pavić.

Dijelu sastanka prisustvovao je predsjednik Srpske radikalne stranke “Doktor Vojislav Šešelj” Dragan Đurđević.

Na pitanje novinara da li će DNS na lokalnim izborima nastupiti sa takozvanom koalicijom centra kao na opštim 2014. godine, Pavić je rekao da tu neće biti problema, a Dodik istakao da Đurđević “nije rekao da neće”.

(Agencije)

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.