Politika 17.08.2020.

KOALICIJE: Podrška Demosa i SP-a kandidatu SNSD-a u Mrkonjiću, PDP i SDS uz Rakića u Srpcu

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Mrkonjić Grad Zoran Tegeltija potpisao je sa predsjednicima opštinskih odbora Demosa Radomirom Popadićem i Socijalističke partije Blaškom Kaurinom koalicioni sporazum za predstojeće lokalne izbore kojim je data podrška kandidatu SNSD-a za načelnika Mrkonjić Grada Draganu Vođeviću.

Tegeltija je rekao da se ovim sporazumom daje podrška zajedničkom kandidatu za načelnika opštine, definiše saradnja u predizbornom periodu, kao i principi formiranja lokalne vlasti nakon izbora.

“Očekujemo da će uz podršku koalicionih partnera naš kandidat ubjedljivo pobijediti na ovim izborima i nadam se da ćemo imati fer i korektnu kampanju”, rekao je Tegeltija, te zahvalio opštinskim odborima Demosa i Socijalističke partije na podršci.

On je podsjetio da SNSD 16 godina vrši vlast u Mrkonjić Gradu, te da sada u opštinskom parlamentu imaju 12 odbornika.

“Nadam se da ćemo opet imati minimalno 12 odbornika. Mislim da smo opravdali očekivanja građana u prethodnom periodu, te da će nam s pravom ponovo dati podršku”, istakao je Tegeltija.

On je najavio da će u utorak biti potpisan koalicioni sporazum i sa DNS-om, Ujedinjenom Srpskom i NDP-om.

Popadić je izrazio uvjerenje da će ovo biti jedni od najizvjesnijih izbora do sada sa ubjedljivom pobjedom zajedničkog kandidata i da će Demos po broju glasova biti iza SNSD-a.

Kaurin je naglasio da je potpisivanje ovog sporazuma potvrda uzajamnog povjerenja i dosadašnjeg uspješnog zajedničkog djelovanja sa istim ciljem, a to je unapređenje rada i svakodnevnog djelovanja na poboljšanju uslova života svih građana.

“Vjerujem da ćemo svi zajedno voditi Mrkonjić Grad ka uspješnoj, ekonomski jačoj i politički stabilnijoj zajednici u kojoj će mladi sve više da ostaju da žive sa velikom nadom i vjerom u bolje sutra”, rekao je Kaurin.

Trivić: Uvjerena sam da može iznijeti utakmicu

Nebojša Rakić kandidat je SDS-a i PDP-a na lokalnim izborima za načelnika opštine Srbac, saopšteno je iz PDP-a.

Potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić, koja je u Srpcu prisustvovala Rakićevoj promociji, istakla je da je riječ o iskusnom privredniku i čovjeku sa višegodišnjim iskustvom na rukovodećim pozicijama.

“Uvjerena sam da imamo odličnog kandidata koji može iznijeti političku utakmicu za načelnika Srpca”, rekla je Trivićeva.

Rakić je naglasio da se njegov program bazira na ekonomskim pitanjima i poboljšanju uslova života u Srpcu.

“U ovaj izborni ciklus ulazimo spremni i očekujemo pobjedu. Naša pobjeda biće priprema i za naredne izbore za dvije godine, do kada će doći do izražaja naša politika i program koji se bavi čovjekom, poboljšanjem standarda, mogućnostima ostanka mladih, da ljudi dobro žive od svog rada, u isto vrijeme eliminišući korupciju i druge negativne pojave”, rekao je Rakić.

(Srna)