Sport 30.11.2015.

Kobi Brajant se emotivnim pismom oprašta od košarke

ČITANJE: 1 minuta
KOBI BRAJANT
Jedan od najboljih košarkaša modernog doba i najbolji strijelac NBA lige Kobi Brajant (37) najavio je da se povlači iz svijeta košarke.

Nakon što je 20 godina proveo u dresu Lejkersa, od 1996. godine, Brajant krajem ove košarkaške NBA sezone odlazi u penziju zbog brojnih povreda koje je dobio proteklih sezona.

Ovu odluku najavio je u pismu objavljenom na internet stranici, a koje je posvetio “voljenoj košarci”.

– Kada smo se upoznali, bio sam dijete. Jednostavno moram da prihvatim tu činjenicu. Moje srce može izdržati, mozak također, ali tijelo kaže da je vrijeme za kraj. I to je uredu. Spreman sam te napustiti. Želim da to znaš. Želim da oboje uživamo u našim lijepim i ružnim zajedničkim trenucima. Dali smo jedno drugom sve što smo imali. Ono što si ti meni pružila daleko je veće od svega što sam ja učinio za tebe- navodi se u pismu na kraju kojeg piše: “Zauvijek te volim”.

Njegova odluka u NBA prihvaćena je sa velikim žaljenjem.

Brajant je u svojoj karijeri zaradio pet naslova NBA prvaka, a tokom dvodecenijskog igranja na košarkaškom parketu osvojio je i dva olimpijska zlata. Na jednoj od utakmica postigao je 81 poen čime je ostao upisan u istoriju košarkaške.

(AA)