Vijesti 28.08.2016.

Kočićev zbor: Dodik i Vulin pod šatorom, ori se pjesma

ČITANJE: 2 minute

Na Kočićevom zboru na Zmijanju uzavrela je atmosfera. Pod šatrom je i predsjednik RS Milorad Dodik u pratnji ministara Vlade RS kao i Aleksandar Vulin, ministar u Vladi Srbije.

– I danas, kao i u Kočićevo vrijeme, Austrijanci ovdje vode glavnu riječ, a mi se i danas borimo za iste vrijednosti kao i Kočić nekad, borimo se da ostanemo svoji na svome – istakao je danas predsjednik RS Milorad Dodik na Kočićevom zboru.

Dodik je stigao na Kočićev zbor na Zmijanje, helikopterom, oko 14 časova, u pratnji ministra MUP RS Dragana Lukača i ministra u Vladi Srbije Aleksandra Vulina, a dočekao ih je predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović.

kocicev zbor2

Dodik je dočekan aplauzom i uzvicima oduševljenja.

– Danas obilježavamo dan posvećen Petru Kočiću, koji je simbol naroda i njegove borbe za slobodu, za afirmaciju srpskog naroda, jezika i pisma – istakao je Dodik.

Vulin je poručio da se, dolazeći na Zmijanje vratio kući i da narod koji ima Kočića, može da bude ponosan.

kocicev zbor3

– On je bio pravi intelektualac, koji je, za razliku od nekih koji se danas smatraju intelektualcima, borio za svoj narod – poručio je Vulin.

Svoj govor je završio pokličem „živjela RS, živjela Srbija“

Dodik pozdravljen skandiranjem „naprijed Mile“.

– Sloboda je ključna riječ za srpski narod. RS kao odraz slobode se i danas bori za svoju slobodu, kao Kočić nekad, ponekad izgleda da nećemo uspjeti. Ali ja vam garantujem, uspjećemo, ali moramo da pobjedimo. Šta drugi narod ima da traži ovdje na Manjači, kad su ovdje samo Srbi – poručio je Dodik što je dočekano uzvicima „ne daj“ i „naprijed Mile“.

On je podsjetio da su nedavno predali narodu 120 kilometara vodovoda, s ciljem da se narod vrati na Manjaču.

– Sarajevo nije naš glavni grad, naš glavni grad je Beograd, naš glavni grad je Banjaluka – poručio je Dodik.

Na Kočićev zbor je došao i Igor Radojičić, kandidat SNSD za gradonačelnika Banjaluke, na predstojećim izborima.

Radojičić je ušao pod šator uz „Marš na Drinu“ i u pratnji naroda.

Pod šatorom se čula i nova pjesma

„Manjača je bila slepo crevo, o njoj nisi pevati smeo. Dođe Dodik, zavrnu rukave od Manjače napravi što nikad nije. Danas Dodik je na vlasti, pa Manjaču vodovodom časti“.

(blic.rs)