Magazin 30.01.2016.

Koje su najiritantnije objave na Facebooku?

ČITANJE: 1 minuta
facebook
Iako ih nećete pronaći u zvaničnom pravilniku Facebooka, neki nepisani principi ponašanja na društvenim medijima ipak važe. To znači da svoje prijatelje ne bi trebalo da “bombardujete” fotografijama dece, selfijima i dugim negativnim komentarima o onom što se dešava u vašem životu ili zemlji.

Naime, istraživanje koje je obuhvatilo više od 10.000 korisnika Facebooka pokazalo je da i muškarci i žene koji koriste tu društvenu mrežu najviše “nerviraju” političko popovanje, fotografije beba, postovi o ličnim problemima, selfiji i fotografije hrane.

Od kategorija, daleko je najiritantnije stalno obavještavanje prijatelja o intimnim problemima – od razmirica u vezi, do vajkanja zbog posla – i najgorim ih smatra 62 odsto muškaraca i 67 odsto žena.

Politička popovanja i izlivi bijesa prema vlasti takođe se visoko kotiraju na listi najiritantnijih objava na Facebooku.

Djeluje da “nepristojno” ponašanje prijatelja ljude sve više odbija od ove društvene mreže, pa je od ispitanih, čak 73 odsto žena reklo da bi moglo da 30 do 60 dana provede bez pretraživanja Facebooka, dok 62 odsto procenta muškaraca može i duže – 60 do 90 dana.

Ipak, ispitanici oba pola priznali su da rado pretražuju fotografije bivših partnera i to nekoliko puta mjesečno.

(B92)