Magazin 13.11.2015.

Koje to tajne momci uporno kriju od djevojaka?

ČITANJE: 3 minute
par-ljubav
Koliko puta ste pomislili da vaš dragi krije nešto u sebi što ga muči, a ipak ne želi da to isto podijeli sa vama? Vjerovatno će odgovor biti često, jer većina muškaraca ne voli da dijeli svoje slabosti i probleme dijeli ni sa kim osim sa svojom dušom (ili možda ortakom).

Odgovor kojim ćete morati da se zadovoljite i koji često čujete od njega je “Sve je u redu”, ali onaj mali crv sumnje vas sigurno izjeda i pitate se: ”Ok, šta on to krije od mene.” Ukoliko patner ne želi da razgovara, odsutan je, odlaže viđenje… ne mora odmah biti povezan sa nevjerom.

Pronašli smo najčešće stvari koje momci kriju od svojih ljepših polovina i zamislite šta, imamo i rješenja kako da se on otvori i sljedeći put prizna šta ga muči…

Nedostatak seksa

Kako veza postaje ozbiljnija i kako ste prisniji sa partnerom, strast u nekim trenucima popušta i nekadašnji redovni seks postaje sve rjeđi i uglavnom su žene te koje ne vide problem u ovome.

Karin Goldstein, terapeut za parove kaže da prvo pitanje koje postavi kada par dođe kod nje : “Kakav je vaš seksualni život?” Jednostavno pitanje, čiji odgovor (posebno muški) će joj dosta reći o njihovoj vezi.

Možda će momci zaboraviti na godišnjicu ili na obećani sastanak, ali će zapamtiti koliko puta ste odbile maženje i uskratili im seksualni užitak. Isto tako većina će u početku prećutati i neće zvocati oko toga, ali vjerujte da ih duboko u sebi muči ovaj “problem”. Između muškarca i seksa je neraskidiva veza koju ne treba prekidati.

Ima finansijske probleme

Iako je u današnjem vremenu uloga žene i muškarca skoro pa izjednačena i da je sasvim u redu ukoliko zarađujete ili imate više novca od svoje jače polovine, njegov ego ipak ne misli tako.

Nedostatak novca ili dugova, muškarci će kriti od svoje ljepše polovine sve dok situacija postane ozbiljna i ne bude više načina da je sakrije.

Momci i dalje misle da su u obavezi da svojim patnerkama obezbijede što je moguće više i da će nedostatak finansijskih sredstava odbiti ili učiniti slabiće od njih u očima voljene osobe.

Neuspeh na poslu/fakultetu

Lako je ženama, one se isplaču na ramenu svojih drugarica ili na njegovom i nastave dalje… Momci i dalje neuspjeh doživljavaju kao atak na svoj ego i lakše će te trenutke preživjeti u sebi, nego što će priznati trenutke svoje slabosti svojoj voljenoj.

Zdravstveni problemi

Za razliku od žena koje je za svaki zdravstevni problem pretraživati prvo na internetu, a kasnije i kod doktora, momci će ili prećutati ili ignorisati.

Jedino što će ih uplašiti i natjerati da potraže pomoć jeste ako zakažu u spavaćoj sobi. Zato nemojte biti dosadne i insistirati da podijeli sa vama šta ga tačno muči, bolje da nježnim pristupom pokušate, a ako ne uspijete, bolje da ostavite po strani.

(Cosmopolitan.rs)