Vijesti 31.05.2017.

Kojić: Potpisan sporazum o saradnji sa banjalučkim Pravnim fakultetom

ČITANJE: 1 minuta
Direktor Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske Milorad Kojić i predsjednik Studentskog saveza Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci potpisali su danas sporazum o saradnji radi kontinuiranog praktičnog obrazovanja studenata, u skladu sa programskim ciljevima Saveza i nadležnostima ovog centra.

Kojić je naveo da je cilj potpisivanja sporazuma da se studenti upoznaju sa radom i aktivnostima Centra kada je riječ o procesuiranju ratnih zločina i traženju nestalih.

“Osim toga, studentima će biti dostupna i biblioteka Centra koja broji više od 1.600 naslova tako da će, prilikom rada na svojim seminarskim, diplomskim i drugim radovima, moći da koriste našu literaturu i istraživanja”, rekao je Kojić. Dodao je da će studenti biti u prilici i da prođu praktičnu obuku u Centru, kako bi se upoznali i sa načinom arhiviranja dokumentacije.

Istakao je da je riječ o obostranoj saradnji Centra i studenata koji će biti u prilici da rade određena istraživanja koja će, na osnovu potpisanog sporazuma, moći da koristi Centar.

Predsjednik Studentskog saveza Pravnog fakulteta u Banjaluci, Mile Aljetić, naveo je da je sporazum samo kruna saradnje Saveza i Centra.

“Naš savez bio je podrška u realizaciji aktivnosti Centra prilikom organizovanja predavanja advokata Branka Lukića u martu i održavanja projekcije filma o prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću početkom ovog mjeseca”, naveo je Aljetić.

(Srna)