Kolege muzičari potresnim porukama se oprostili od Lade Jakovljevića

Banjalučki muzičar Lado Jakovljević preminuo je danas u Banjaluci u 38. godini poslije kraće i teške bolesti. Smrt mladog muzičara iznenadila je i rastužila mnoge njegove kolege, koje su se juče potresnim porukama opraštale od njega.

“Drug moj, sjedim i gledam tvoje slike, jer ne vjerujem da si nas napustio. Neka te anđeli čuvaju tamo negdje daleko i s tobom zauvijek pjevaju! Srešćemo se opet na nekom ljepšem i bezbolnijem mjestu, pa ćemo skupa uz gitaru zapjevati….'Budi moja voda, ja sam sada vatra…..’!”, napisala je pjevačica Maja Tatić na društvenim mrežama.

Lado je svoje muzičke korake započeo u grupi “Toranj”, a često je govorio da je s njom proputovao cijelu Evropu i da taj period života nikad neće zaboraviti. U septembru 2006. godine promovisao je solo album “Vidim san”, a pjesme “Čar”, “Sreća”, “Tebe sanjam”, govore o emotivnoj strani njegove ličnosti.

Često je govorio da inspiraciju za tekstove uglavnom dobija pred spavanje ili na pecanju te da je uvijek zapisivao sve stihove koje bi smislio.

Društvo mu uglavnom nije bilo s estrade, ali imao je nekoliko kolega s kojima je volio provesti vrijeme, a to su bili Maja Tatić, Goran Kovačić, Saša Berendika, Mario Zlatinić i drugi.

“Lado je bio čovjek čiste duše i srca. Takva je bila i muzika koju je stvarao i svirao. Radio je sve iz ljubavi, a ta ljubav će ostati na ulicama ovog grada, jer samo ona može ostati za nama. Ostavio je neizbrisiv trag za sobom”, rekao je Mario – Markez Zlatinić, banjalučki muzičar i veliki prijatelj preminulog Jakovljevića.

Posljednje pozdrave banjalučkom muzičaru uputio je i njegov kolega Dragan Marković, s kojim je često dijelio pozornicu.

“Lado Jakovljević je uvijek bio dobronamjeran prema svima. Pozitivan i vedrog duha, uvijek s osmjehom na licu… Uvijek spreman pomoći i podijeliti, makar i na svoju štetu. Talentovan muzičar, kantautor i gitarista, koji je sarađivao sa svim muzičarima u Banjaluci. Odmalena me hrabrio, savjetovao i podržavao na mom muzičkom putu, a privatno je uvijek bio dobar prijatelj. Prava je šteta što više svog kreativnog dara i muzike nije stigao podijeliti s nama. Svima ćeš nam nedostajati”, rekao je Marković.

Od Lade su se oprostili i drugi muzičari grada na Vrbasu, među kojima su Dejan Zorić i Dragan Moconja.

“Prijatelju Lado, posljednje zbogom ti želim. Ostaješ dio naše mladosti, naših života i našeg grada. Neka te gore čuvaju dragi Bog i šapat anđela”, napisao je Zorić.

Moconja je dodao da će Jakovljevića pamtiti kao sjajnu dušu i divnog čovjeka.

“Bio je čovjek od podrške, čovjek od muzike, veliki čovjek. Banjaluka je izgubila divnu muzičku dušu”, rekao je Moconja.

Mjesto i vrijeme sahrane Lade Jakovljevića biće nakadno objavljeni.

(Nezavisne)

Potpuna obustava saobraćaja od pijace prema Rebrovcu

Na dionici magistralnog puta od pijace prema Rebrovcu u Banjaluci na snazi je višečasovna potpuna obustava saboraćaja, povodom današnjeg otvaranja novoizgrađenog kružnog toka kod poslovnog objekta “Delta planet”. Potpuna obustava saobraćaj na ovoj dionici na snazi je do 13.00 časova, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske. (Srna)

POČELO PROLJEĆNO ČIŠĆENJE GRADA Iznesite krupni otpad!

Proljećna akcija čišćenja i uređenja grada počela je danas i svi sugrađani će u narednih mjesec dana imati priliku da na predviđena mjesta iznesu sav krupni otpad, izuzev građevinskog. Akcija će u prvom dijelu, od danas do 3. aprila biti organizovana na području gradskih mjesnih zajednica na desnoj obali Vrbasa i seoskih mjesnih zajednica koje

Saznajemo: Stanivuković nije predao peticiju protiv poskupljenja vode

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković nikada nije predao peticiju protiv poskupljenja vode u Banjaluci, iako je 6. februara ove godine izveo performans ispred Gradske uprave tvrdeći da predaje peticiju sa navodnim potpisima 3.000 Banjalučana, saznaje Banjaluka.net. Kako nam je zvanično potvrđeno u Skupštini grada, peticija sa navodnim potpisima nikada nije stigla do njih niti im je predana

OKONČANA ISTRAGA PROTIV LAŽNIH POŠTARA Prevaranti iz Srbije građanima podvaljivali poštanske sandučiće

Policija i banjalučko tužilaštvo okončali su istragu protiv trojice prevaranata iz Srbije koji su građanima u Srpskoj prodavali poštanske sandučiće pod izgovorom da su radnici “Pošta Srpske“.  Optuženi su državljani Srbije Darko Bebić (32), Petar Vasić (27) i Stevan Milovanović (32), svi iz Valjeva. Međutim, neizvesno je da li će i kada početi suđenje optuženim

Dijabetičari predali 11.500 potpisa za život s manje boli

Inicijativa “Za život s manje boli” prikupila je više od 11.500 potpisa podrške i predana je nedavno u Narodnu skupštinu RS i Parlament FBiH. Naime, grupa građana “Libre BiH” odnosno roditelji djece oboljele od dijabetesa tipa 1 i rijetkih oblika dijabetesa, te oboljeli od dijabetesa tipa 1 pokrenuli su inicijativu s ciljem da se osiguravanjem

Samo 36 ulica nazvano po ženama

Po ženama koje su ostavile trag u književnosti, koje su kroz istoriju učinile značajno djelo ili su ostale upamćene iz neke druge oblasti, nazvano je 36 ulica u gradu, rekli su u Gradskoj upravi. Na teritoriji grada od oko 680 ulica samo mali dio njih, odnosno tek svaka dvadeseta, dobio je naziv po ženama. U

Servisne informacije za 18. mart

Servisne informacije za ponedjeljak, 18. mart 2019. godine: Policijska uprava Evidentirana su dva krivična djela. Javni red i mir narušavan je četiri puta puta, a napravljeno je 11 prekršaja. Dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, jedno lice je lakše povrijeđeno, sve sa materijalnom štetom. Služba hitne pomoći U službi hitne pomoći pregledano je 110 odraslih pacijenata i 36