Vijesti 13.05.2021.

KOLEGIJUM ODLUČIO: Sjednica Skupštine grada 26. maja

ČITANJE: 1 minuta

Na sjednici Kolegijuma Skupštine grada Banjaluka jednoglasno je odlučeno da će naredno zasjedanje gradskog parlamenta biti održano u srijedu, 26. maja od devet časova.

Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, istakao je da je sjednica održana u mirnom i demokratskom tonu, prenose Nezavisne.

“Razmatraćemo 76 tačaka dnevnog reda, a većina njih su regulacioni planovi, i davanje u zakup pod posebnim uslovima poslovnih prostora. Takođe, na dnevnom redu će biti izvještaji o stanju u javnim preduzećima za prošlu godinu, kao i plan rada za ovu godinu”, naveo je Ilić.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, kazao je da svaki direktor koji vodi javnu ustanovu mora da odgovara pred odbornicima.

“Kasnije smo imali konstituisanje Skupštine grada, tako da su tek sada na redu izvještaji javnih ustanova o radu u toku prošle godine. Imamo 20 regulacionih planova na narednoj sjednici gradskog parlamenta kako bismo uredili taj dio i da se zna gdje se i šta može raditi i graditi”, rekao je Stanivuković.

Istakao je da se mijenja odluka o javnim okupljanjima, odnosno da je prijedlog da se građani mogu okupljati gdje god žele.

“Razgovarali smo sa Udruženjem “Kerber” i promijenili smo odluku tako da se oni vraćaju na svoje mjesto u Rakovačke bare. Oni su dali veliki doprinos zaštiti prava životinja i zaslužili su ovo. Razmišljamo o komunalnoj taksi za autobuse, odnosno reklamnih panoa za autobuse. Komunalna taksa se neće plaćati ove godine, kao ni za izvođenje muzike uživo”, naglasio je Stanivuković.

Dodao je da je u ovom trenutku zadovoljavajući rast prihoda.

(SB)