Politika 13.10.2022.

KOLEGIJUM SKUPŠTINE GRADA: SNSD zatražio povlačenje osam tačaka, Stanivuković skinuo Grmušin prijedlog

ČITANJE: 1 minuta

Prijedlogom odbornika SNSD-a Borivoja Obradovića na današnjem Kolegijumu povučeno je osam tačaka sa dnevnog reda od predložene 62 za sjednicu Skupštine grada Banjaluka koja je zakazana za 25. oktobar.

Među tačkama koje su povučene su Nacrt rebalansa budžeta Grada, Prijedlog odluke o izmjeni dijela Regulacionog plana Poslovne zone “Ramići” i “Veleprehrane”, ali i Prijedlog o izradi Regulacionog plana za prostor “Centar sjever” (ulica Bana Milosavljevića, Aleja Svetog Save, Vase Pelagića i Bana Lazarevića i Nikole Pašića).

Na prijedlog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića povučena je i tačka predložena od strane odbornika PDP-a Milka Grmuše koja se odnosi na osnivanje Odbora za ispitivanje propusta prilikom usvajanja regulacionih planova.

Nakon toga, odbornik pokreta “Banjaluka zove”, Saša Lazić napustio je Kolegijum.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić rekao je da će se na narednoj sjednici naći 53 tačke dnevnog reda, a komentarisao je i najavljeni štrajk u predškolskim ustanovama.

“Mislim da tačke ne idu u prilog ni zaposlenim ni djeci u vrtićima. Nadamo se da ćemo relokacijom sredstava povećati njihova primanja. O tome ćemo u narednim danima razgovarati sa gradonačelnikom”.

Kaže da je prosjek plata radnika u gradskim vrtićima veći u poređenju sa drugim gradskim institucijama.

“Oni štrajkom pokušavaju da uslovljavaju gradsku administraciju. Ne vjerujem da će nešto postići. Otvoreni smo za razgovor ukoliko su voljni sačekati narednu godinu”, naveo je Ilić.

(N.S)