Politika 17.12.2018.

KOLEGIJUM SKUPŠTINE Treća posebna sjednica NS RS o rebalansu budžeta u petak

ČITANJE: 1 minuta

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske utvrdio je dnevni red i termin održavanja posebne sjednice parlamenta Srpske o rebalansu budžeta za ovu i budžetu za narednu. Sjednica će biti održana u petak sa početkom u 10 časova.

Zakazivanje ove posebne sjednice zatražila je Vlada Srpske sa predloženim dnevnim redom na kome su Prijedlog drugog rebalansa budžeta Srpske za ovu godinu i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju Budžeta Srpske za ovu godinu, oba po hitnom postupku.

Na dnevnom redu su i prijedlozi programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2019–2021. godina, budžeta Republike Srpske za 2019. godinu, zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2019. godinu i zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti, svi po hitnom postupku.

Pred poslanicima su i prijedlozi odluka o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2019. godinu, kao i o kratkoročnom zaduživanju Republike Srpske emisijom trezorskih zapisa za 2019. godinu.

U Banjaluci će danas biti održana druga posebna sjednica Narodne skupštine na kojoj bi trebalo da budu imenovani premijer i vlada Srpske.

(Srna)