Vijesti 03.08.2021.

Kolektivna vakcinacija radnika 15 privrednih društava

ČITANJE: 1 minuta

Kolektivna vakcinacija protiv virusa korona radnika iz 15 privrednih društava organizovana je danas u prostorijama Privredne komore Republike Srpske u Banjaluci, gdje je kineski sinofarmom primilo više od 120 zaposlenih.

Druga grupa radnika biće vakcinisana narednog petka na istom mjestu.

– Na ovom planu se nastavlja aktivnost i mi ćemo privredne subjekte zainteresovane za ovaj proces rado organizovati u saradnji sa Zavodom. Pozivamo ih da iskoriste ovu mogućnost jer je riječ o besplatnoj aktivnosti u okviru čega je obezbijeđeno dovoljno vakcina, što treba iskoristiti – rekla je novinarima generalni sekretar Privredne komore Dragana Kokot.

Ona je navela da se ova aktivnost obavlja u komunikaciji sa predstavnicima Vlade Srpske i institucijama nakon što je odlučeno da se ubrza proces imunizacije u privredi.

Direktor Zavoda za medicinu rada i sporta Anka Šmitran Đurić rekla je da su dobili zadatak da se proces vakcinacije u privredi realizuje na terenu.

– Vlada je, donacijom vakcina, omogućila sprovođenje ovog procesa. Mi smo intenzivno, od 15. jula, na terenu u različitim privrednim subjektima gdje se radnici vakcinišu posredstvom mobilnih timova. Ovo je odličan način za povećanje masovnosti i pozivam sve poslodavce da to promovišu kako bismo povećali kolektivni imunitet stanovništva – poručila je Đurićeva.

(Srna/A.M.)