Koliko interneta troše aplikacije za razgovor?

aplikacije

Skype nudi najbolji kvalitet razgovora, prema ovom istraživanju, ali i troši najviše internet saobraćaja. Svako od nas ima neku aplikaciju namijenjenu za razgovor, a da to nije klasična telefonska funkcija.

Aplikacije poput Vibera, Skypea, WhatsAppa veoma dobro dođu kad, recimo želimo da pričamo sa nekim iz inostranstva ili nakon što potrošimo besplatne minute iz paketa. Zbog popularnosti ovakvog vida komunikacije testirane su aplikacije da bi se vidjelo koja troši najviše interneta.

Testiranje je obavljeno na dva Samsung Galaxy S5 modela koja imaju Android 5.0 sistem na sebi i jednake verzije aplikacija koje su testirane. Razgovori su obavljeni putem 4G mreže. Pozivi su trajali dva puta po pet minuta. Zatim je sabrana potrošnja zabilježena na oba uređaja i podjeljena sa 20 kako bi dobili tačnu prosječnu potrošnju po minutu (dva uređaja daju ukupno 20 minuta razgovora).

Dobijeni su sledeći rezultati:
– Skype: 0,89 MB/min
– WhatsApp: 0,79 MB/min
– Hangouts: 0,63 MB/min
– Viber: 0,55 MB/min
– Line: 0,41 MB/min i
– FacebookMessenger: 0,38 MB/min.

Skype je najveći potrošač na testu, ali ga odlikuje i najkvalitetniji razgovor. Vjerujemo da kompanija s najviše godina iskustva u internet pozivanju opravdano troši veću količinu podataka. WhatsApp se nalazi na drugom mjestu, dok je Hangouts treći – od njega smo očekivali malo nižu potrošnju znajući koliko kompresuje sve ostale stvari. Viber i Line troše malo, ali definitivni pobjednik je Facebook Messenger.

Ni sa Messengerom nije zabilježen problem u pozivanju inostranstva. Ako vam na kraju mjeseca ponestane minuta, nemojte zaboraviti ovu opciju, piše Digital. Pronađite negdje Wi-fi i pričajte slobodno. Čak su i brzine od 4 Mb/s skoro 30 puta brže od minimalne brzine potrebne za razgovore putem Skypea.

(Mondo)

SKUP PODRŠKE JEDINSTVU SP “Nije partija jedan čovjek, partija smo svi mi”

Simpatizeri i članovi Socijalističke partije organizovali su skup podrške jedinstu SP, narodim poslanicima SP i Gradskom odboru SP Banjaluka.  Organizatori pozivaju predsjednika GO i narodnog poslanika Gorana Selaka i predsjednik stranke Petra Đokića da ima se obrate. – Nije partija jedan čovjek, partija samo svi mi – poručio je Selak. (Srpskainfo)

VANREDNA SKUPŠTINA GO DNS PRIJEDOR: Rodić novi predsjednik

U Prijedoru je održana vanredna skupština gradskog odbora DNS-a na kojoj je za predsjednika izabran Dragutin Rodić umjesto dosadašnjeg Milenka Đakovića. Skupštinu je sazvao dosadašnji predsjednik Gradskog odbora DNS-a Milenko Đaković, a prisustvovao je i predsjednik stranke Nenad Nešić. (RTRS)

SONJA MARKOVIĆ: “Carnegie Hall” ostvarenje sna svakog umjetnika

Mlada pijanistkinja iz Foče Sonja Marković nastupiće u Njujorku 11. juna u čuvenom “Carnegie Hallu”, zajedno sa Banjalučankama Sonjom Vojvodić, violinistkinjom, i Lidijom Paulin, violončelistkinjom. Ovaj talentovani trio će izvesti kompoziciju Arna Babadjaniana, jermenskog kompozitora. Markovićeva je u razgovoru za “Nezavisne” objasnila da su do nastupa došle pobjedom na međunarodnom takmičenju “Viva – Musica”, koje

RADOJIČIĆ: Cilj za predstojeće lokalne izbore – pobjeda na oba nivoa

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Igor Radojičić poručio je da na predstojećim lokalnim izborima žele pobjedu na dva nivoa i najavio da ulaze u proces formiranja štabova i u ostale predizborne radnje. Radojičić je rekao novinarima u Banjaluci da je cilj ove stranke jasan – pobjeda na izborima za gradonačelnika u partnerstvu sa drugim koalicionim

CVIJANOVIĆEVA O NEMIRIMA U SP: Koalicija neće biti ugrožena

Kako god da se razriješi trenutna situacija u Socijalističkoj partiji, koaliciona većina neće biti ugrožena, izjavila je potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović, uoči današnjeg održavanja proširene sjednice Gradskog odbora SNSD Banjaluka.  Socijalističku partiju ovih dana drmaju nemiri, kada su prvo poslanici SP u Narodnoj skupštini RS zatražili smjenu Petra Đokića sa mjesta predsjednika te partije, ali

RADOJIČIĆ: Počinje proces unutarstranačkog kandidovanja

Gradski odbor SNSD-a, na proširenoj sjednici u Banjaluci koja je u toku, definiše zadatke za prvi dio ove godine, s obzirom da su lokalni izbori u oktobru. Predsjednik Gradskog odbora Igor Radojičić kaže da počinje proces unutarstranačkog kandidovanja, a sve bi trebalo biti završeno u maju. Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da je cilj