Magazin 08.12.2015.

Koliko rekorda mogu da obore Adel i Džastin Biber?

ČITANJE: 1 minuta
Adel Bieber
Džastin Biber i Adel su svoje najprodavanije albume u karijeri imali prošlog mjeseca i zabilježili rekorde na Bilbord listi.

Prvo je Biber 13. novembra, imao svoj šesti No.1 album (“Purpose”) koji je prodat u 649.000 primjeraka (najbolji rezultat na Bilbordu od kako su uključeni i strimovi sa interneta), a samo nedjelju dana kasnije Adel je sa “25” zabilježila 3,38 miliona prodatih primjeraka u SAD. No, tu se nije zaustavila. U drugoj nedjelji je opet prebacila preko milion primjeraka, što je prvi album koji je zabilježio prodaju veću od milion primeraka u dvije različite nedjelje.

Na listi singlova u Velikoj Britaniji, Džastin je prvo sa trona zbacio Adel i njen hit “Hello”, a potom je sa pjesmom “Love Yourself” zamijenio sopstvenu “Sorry” – prije njega to je samo uspjelo Elvisu Prisliju 2005. godine, sa reizdanjem njegovih singlova, a prije toga da sami sebe zamjenjuju na prvoj poziciji mogli su samo Bitlsi.

Sada se analitičari pitaju koliko rekorda mogu Adel i Džastin Biber da obore. Ili, što je možda zapravo i važnije, da preoblikuju muzičku industriju.

(B92)