Vijesti 29.12.2015.

Komedija u Valjevu: Pokušao pljačku ali pištolj mu se raspao pred šalterom

ČITANJE: 1 minuta
valjevo
Nepoznati mladić pokušao je da plastičnim pištoljem opljačka poštu u valjevskom naselju Peti puk, ali u trenutku kada je potezao „oružje“ – pištolj se raspao!

Kako saznaje „Blic“, pokušaj pljačke koji se na kraju pretvorio u komediju umjesto u dramu, dogodio se kada je mladić sa navučenom kapuljačom preko glave, koji je stajao u redu sa ostalim klijentima pošte, došao pred pult i pred službenicu bacio plastičnu kesu uz povik „daj pare“.

Ona mu je „mrtva hladna“ odbrusila u smislu „dečko, uozbilji se, ljudi čekaju u redu iza tebe“, posle čega je on ponovio pretnju.

U tom trenutku prišao mu je i radnik obezbjeđenja, takođe mu rekao da „ne stvara gužvu“, a onda je mladić iz jakne izvukao „oružje“.

Radnik obezbjeđenja ga je uhvatio za ruku i u tom trenutku, kako se ispostavilo, plastikaner vjerovatno kineske proizvodnje se raspao – prepričava jedan od očevidaca pokušaja pljačke, dodajući da se uspaničeni „lopov u pokušaju“, praćen smjehom građana iz reda pred šalterom, potom dao u bijeg.

U policiji je „Blicu“ potvrđeno za ovaj slučaj, uz napomenu da se za nespretnim lopovom traga. Ova gradska pošta, inače, nekoliko puta je bila na meti pravih razbojnika, a poslednji put 27. decembra prošle godine kada je do provale došlo tokom noći ali poštanska kasa nije tada obijena.

(Blic)