Vijesti 25.04.2019.

KOMEMORACIJA Krunić je bio veliki čovjek i humanista

ČITANJE: 2 minute

Tragično preminulom privredniku Slaviši Kruniću danas je u Banjaluci održana komemoracija na kojoj je istaknuto da je on bio čovjek velikog srca – hrabar, odlučan i veliki humanista.

Krunićev otac Drago rekao je da će porodica nastaviti Slavišinim putem, te da vjeruje da će MUP uraditi svoj posao profesionalno i rasvijetliti ovaj slučaj.

“Ovdje nije u pitanju politka, ovdje nije u pitanju mržnja, ovdje je u pitanju plaćeno ubistvo”, rekao je Krunićev otac.

On je poručio da će porodica s njim na čelu i na čelu s njegovom snahom nastaviti poslove koje je on vodio, i da ne vidi potrebu da se bilo šta mijenja.

Govoreći o ubicama, istakao je da nikad nije primijetio da njegov sin ima bilo kakvu prijetnju.

“Mislim da moj sin od nikog nije zaslužio da sutra meni i njegovoj djeci neko vraća ovo”, rekao je Krunić.

Dodao je da uprkos nekim problemima i nesporazumima, ipak vjeruje u Ministarstvo unutrašnjih poslova.

“Ne kažem da nemam nekih primjedaba, bilo je negdje i nesporazuma i problema. Ali 99 odsto sam ubijeđen da će MUP na profesionalan, ljudski, korektan način ovo riješiti”, rekao je on, i dodao da MUP ne može raditi sam, već da svi moraju pomoći.

Njegov prijatelj Radomir Bojić rekao je da je Krunić uvijek davao cijelog sebe i hrabro išao u susret problemima.

“Bio je posvećen porodici. Ljude je dijelio samo na dobre i loše i uvijek je bio spreman svima da pomogne. Njegova smrt je ogroman gubitak za sve”, rekao je Bojić.

Krunićev prijatelj, predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je da je Krunić plijenio energijom i optimizmom i da je bio veliki patriota, što je dokazao tokom rata, ali i po njegovom završetku.

On je naglasio da je Krunić bio veliki privrednik, ali i humanista koji je mnogima pomogao, što mogu samo veliki ljudi.

Komemoraciji su prisustvovali i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, te predstavnici političkog i društvenog života Banjaluke i Republike Srpske.

Slaviša Krunić će biti sahranjen danas u 13.00 časova na porodičnom groblju u Glamočanima, u opštini Laktaši.

U ponedjeljak, 22. aprila, uveče u Glamočanima kod Banjaluke ubijeni su vlasnik kompanije “Sektor sekjuriti”, “Žitopeka”, “Žitoprodukt”, “Sektor ADS” i “Sektor ZOS” Slaviša Krunić, njegov vozač Žarko Pavlović i jedan od napadača Željko Kovačević.

Policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih – Emilija Baldu i Gorana Milanovića, a potjernica je raspisana za Benedijem Đukanovićem.

(Srna, Nezavisne)