Vijesti 08.02.2023.

Komemoracija Slobodanu Stankoviću u četvrtak u Poslovnom centru “Integra”

ČITANJE: 1 minuta

Komemoracija povodom smrti Slobodana Stankovića, jednog od osnivača, vlasnika i generalnog direktora privrednog društva “Integral inženjering a.d.” biće održana u četvrtak, 9. februara, saopšteno je iz ove firme.

Komemoracija će biti održana u Poslovnom centru Integra u Banjaluci (14. sprat), sa početkom u 14 časova.

Poznati biznismen Slobodan Stanković preminuo je juče u 74. godini.

Stanković je osnivač najveće građevinske firme u Republici Srpskoj “Integral inženjering” Laktaši.

Rođen je 1949. u Bosanskoj Krupi, a u Banjaluci je živio od 1957. godine.

Osnovnu i Srednju tehničku školu završio je u Banjaluci, a u Zagrebu prvi stepen na Građevinskom fakultetu. U Laktašima je 1989. osnovao preduzeće “Integral inženjering”.

Firma je do 2007. posluje kao društvo sa ograničenom odgovornošću, kada joj je oblik organizovanja promijenjen u akcionarsko društvo. Nakon 19 godina, Stanković je uspio da od društva sa ograničenom odgovornošću “Integral injženjering” pretvori u korporaciju koju čini više firmi sa područja Republike Srpske, FBiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije. U njegovoj korporaciji zaposleno je više hiljada radnika.

U svojoj bogatoj višedecenijskoj praksi firma je pod rukovodstvom Stankovića uspješno realizovala preko 400 projekata. Između ostalog, izgradili su preko 100 km autoputeva, više od 850 km drugih puteva i preko 150.000m2 poslovnih prostora. Osim toga, iskopali su preko 20 km tunela, te položili preko 200 km vodovodnih sistema.

Iza Slobodana Stankovića ostala je supruga, dvoje djece i unučad.

Oodsjećamo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je Stankovića ove godine Ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem, povodom Dana Republike.

Visoki zvaničnici Republike Srpske uputili su telegrame saučešćnja porodici Stankovića, prenosi ATV.

(SB)