Politika 05.01.2021.

Komentar: Banjaluka je izabrala mladost

ČITANJE: 1 minuta

Lijepa je, baš lijepa slika i vijest poslana iz Banjaluke. Na konstitutivnoj sjednici Gradske skupštine za predsjednika izabran je Mladen Ilić. Mladom pravniku i sportisti su tek 24 godine. Gradonačelnik Draško Stanivuković ima 27 godina.

Ne postoji sličan slučaj da je naš grad imao mlađe rukovodstvo i ma koliko bilo skeptika treba priznati – na njima svakako ostaje  da vode grad i život u njemu u korist svih građana.

Ne dolaze iz iste političke partije, nemaju istre simpatizere niti puno zajedničkog, ali već je mnogo toga što ih je već sustiglo da urade. Ruku na srce, lijepo ih je vidjeti onako mlade kako jedan drugom čestitaju izbor i najavljuju saradnju.

“Predsjedniče Skupštine, Vi imate 24 godine, a ja sam za gradonačelnika izabran sa 27 godina, vjerujem da se ovo nije desilo u regionu, a i šire. Možda će skeptici reći da ne možemo ništa, ja bih rekao da možemo puno, mladi smo, ambiciozni, imamo istorijsku šansu da to dokažemo i obećao da neću podleći političkim pritiscima”, rekao je Stanivuković.

Ilić je najavio da će svojom energijom, željom da mijenja loše trendove i usvaja nove prijedloge raditi u korist svih građana i doprinositi daljem prosperitetu Grada.

Za početak lijepe riječi i od jednog i drugog.  I nema se tu puno šta reći ni napisati – sretno momci, imate veliku šansu i povjerenje građana da pokažete šta možete i znate.

( D.J/Banjaluka.net)