Politika 15.02.2021.

Komentar: Vakcina za DNS

ČITANJE: 1 minuta

Ovih dana, opoziciono društvo okupljeno oko Nenada Nešića, koje se naziva DNS, svojski se trudi da na neki način skrene pažnju na sebe.

I izabrali su da javno preispituju cijenu prve količine vakcina “Sputnjik” koje je Srpska uspjela obezbijediti za zdravstvene radnike.

Danima šalju saopštenja jer im se, kao, ne slažu cijene vakcina dopremljenih u Republiku sa cijenama na sajtu ruskog proizvođača.

Prilično morbidno djeluje nastojanje Nešićeve družine da vakcine zavrte kao aferu, kad se u čitavom svijetu vodi pravi rat za nabavku svake doze.

Za cijenu niko i ne pita na način kako to radi DNS, već je bitno da je vakcina besplatna za sve građane Republike i da bude nabavljena što prije i u što većoj količini.

Opet kažem, da sam nekakva vlast i da me se nešto pita, javno bih pozvao tu grupu gorskih hajduka, što su se obogatili prodajući pijesak i so putarima, da javno saopšte specifikaciju – koliko, po njima, košta jedan ljudski život?

Ili da tabelarno, u Excelu, prikažu po stavkama – koliko košta život zdravstvenog radnika, koliko policajca, a koliko, na primjer, starijih od 65, a koliko mlađih od 50 godina?

Kad sve to uvrste u tabele, možda i dobiju odgovor na pitanje zašto se baš niko normalan ne pita to što oni pitaju.

Da smo država kakva bismo trebali da budemo, onda bi se nabavka vakcine u ovakvim uslovima pandemije tretirala kao prioritetno pitanje od nacionalnog interesa. Jer, život i vrijeme nemaju cijenu.

(D.J.)

Oznake: DNS