Politika 30.09.2020.

KOMENTAR: Zašto Tužilaštvo ne sasluša Emira Suljagića?!

ČITANJE: 1 minuta

Prošlo je više od 192 sata od kada Tužilaštvo BiH nije pozvalo na saslušanje Emira Suljagića zbog objave informacija koje mogu da dovedu do otkrivanja identiteta zaštićenog svjedoka.

Pomenuti Suljagić vec danima objavljuje po medijima kako on zna ko je zaštićeni svjedok čije je svjedočenje na Sudu BiH objavio portal istraga.ba.

Kako Suljagić, tako i dobar dio SDA-medijske propagande uporno insistira na tezi da su mediji u Republici Srpskoj, odnosno banjaluka.net i RTRS, objavili identitet zaštićenog svjedoka.

Pitanje za Tužilaštvo BiH glasi – kako Emir Suljagić zna ko je zaštićeni svjedok?

Banjaluka.net je objavio presudu Osnovnog suda u Vlasenici, prema kojoj su RTV BiH i njen urednik i novinar presuđeni za klevetu na osnovu izjava o navodnom skrivanju ratnog zločina u kojem su učestvovali Rajko Dukić i Radovan Višković.

Sve sa kamatama, dužni su da plate preko 11.000 KM, a presuda je donesena 2018. godine na osnovu izjava u političkom magazinu “Crta” iz 2011. godine. Ta emisija se može i danas pogledati na Youtube kanalu.

Sve što je objavljeno na portalu banjaluka.net nema nikakve veze sa slučajem i procesom pred Sudom BiH o kojem govori Emir Suljagić.

Objavljivanje javno dostupnih dokumenata ili prenošenje javnih emisija nije, niti može biti krivično djelo. Čak ni u državi kakva je BiH, u kojoj nekakav Emir Suljagić misli da može tumačiti zakone kako samo njemu odgovara.

(D.J/banjaluka.net)