Sport 16.06.2016.

Komisija za licenciranje: Čelik u Premijer, Borac u Prvoj ligi

ČITANJE: 2 minute

Komisija za licenciranje FS BiH na sjednici održanoj juče u Sarajevu, a prema zaključku IO FS BiH, provjerila je dostavljenu dokumentaciju kada je u pitanju licenca Čelika iz Zenice, te je jednoglasno zaključeno da nema elemenata za povlačenje licence za taj klub.

Zbog propusta u dostavljanju i ažuriranju dokumentacije Prvostepena komisija je uputila prijedlog Disciplinskoj komisiji FS BiH da Zeničani budu novčano kažnjeni zbog neizvršavanja obaveza u postupku licenciranja klubova. To znači da će Čelik i iduće sezone nastupati u Premijer ligi, dok će Borac takmičenje nastaviti u Prvoj ligi RS.

– Smatramo i dalje da u samom postupku Čelik nije ispunio sve norme za dobijanje licence propisane pravilnikom FS BiH. Nisu poštovana pravila, a to nije dobar signal za klubove jer, praktično, ako te neko uhvati u nelegalnim radnjama, platiš novčanu kaznu i ideš dalje – naglasio je predsjednik Boraca Dejan Kusturić, na čiji je prigovor ponovo pregledana dokumentacija na osnovu koje je Čelik dobio licencu.

Već sada je izvjesno da u novoj sezoni među čuvarima mreže u banjalučkom timu neće biti Branislava Ružića. Čelnici kluba su ga obavijestili da na njega ne računaju u narednoj sezoni i da žele sporazumno da raskinu ugovor.

– Naš cilj je da u narednoj sezoni imamo što manje igrača sa strane. Uz sve to, u klub se vratio Asmir Avdukić, a planiramo da iz gradiške Kozare dovedemo mladog bh. reprezentativca Nemanju Trkulju, tako da imamo dovoljan broj čuvara mreže. Uz Avdukića i Trkulju, dogovorili smo saradnju sa Borislavom Erićem iz zvorničke Drine, a praktično sve je dogovoreno sa Sinišom Radojom (Rudar Prijedor), Aleksandrom Malbašićem i Aleksandrom Kondićem (Sloboda, Mrkonjić Grad) – naglasio je direktor Banjalučana Stojan Malbašić.

Ružić je pomalo razočaran željom čelnika Borca da sa njim raskinu saradnju.

– Imam ugovor sa klubom do 30. juna 2017. godine i nije mi jasno otkuda sada ovo. Pozvali su me i samo rekli da na mene više ne računaju, jer se vratio Avdukić i u planu im je da dovedu još jednog golmana. Moramo sjesti i razgovarati – naglasio je Ružić.

Prozivka fudbalera Borca biće obavljena 25. juna u 10 časova na Gradskom stadionu. Planirano je da ekipa do 7. jula trenira u Banjaluci, a onda putuje na Zlatibor, gdje će ostati 12 dana.

Krupa i Metalege

Na sjednici Prvostepene komisije za licenciranje klubova FS BiH donesene su odluke da Fudbalskom klubu Krupa iz Krupe na Vrbasu i FK Metalege BSI iz Jajca budu izdate licence za takmičenje u Premijer ligi BiH u narednoj sezoni.

(Glas Srpske)