Biznis 26.02.2021.

Kompanija M:tel uručila stipendije za 15 najboljih studenata

ČITANJE: 2 minute

Kao tradicionalnu podršku mladim talentima, kompanija m:tel i ove godine uručila je 15 stipendija istaknutim studentima elektrotehničkih fakulteta u BiH, piše Srpskainfo.

Ovo je 11. generacija m:stipendista, izabranih na konkursu koji je bio otvoren u novembru prošle godine. Njima je pored novčane podrške obezbijeđeno i mjesec dana prakse u kompaniji.

Pravo da apliciraju imali su studenti treće i četvrte godine i apsolventi elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Tuzli.

– Izabrano je 15 stipendista koji će primati 300 KM mjesečno do kraja studija, ali pored toga, koncept m:stipendija je osmišljen tako da pružamo konstantnu podršku ovim mladim ljudima. Studentima elektrotehnike nudi se praksa u kompaniji mjesec dana, biće im dodijeljen mentor i mogu da biraju oblast koja ih zanima. Takođe, studentima koji nisu iz Banjaluke kompanija će platiti smještaj mjesec dana- pojasnila je PR kompanije Milica Kondić.

Zahvaljujem se na ukazanoj šansi i odličnoj prilici za mene i moje kolege, poručio je Vasilije Čabarkapa, student treće godine fakulteta u Istočnom Sarajevu.

– Osim finansijskog aspekta, jako je bitna praksa koja će biti organizovana na ljeto i koja će biti novi stepenik u našem ličnom i akademskom uspjehu. Čestitam ostalim kolegama koji su dobili stipendiju, posebno mi je drago zbog kolega sa mog fakulteta, koji su dobri ljudi i nadam se veliki stručnjaci u budućnosti- kaže ovaj student porijeklom iz Višegrada.

Milica Ivković iz Istočnog Sarajeva, studentkinja treće godine smjera računarstvo i informatika, sa prosjekom devet, uopšte nije sumnjala u svoje kvalifikacije na konkursu.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

– Stipendija je značajna sa finansijske strane, ali i stručnog usavršavanja koji kompanija nudi u trajanju mjesec dana. To je dug period za sticanje kvalitetnog znanja koje je danas na tržištu potrebno- govori Milica.

U izboru najboljih studenata, kao i prethodnih godina, učestvovali su profesori sa eletrotehničkih fakulteta i stručnjaci u m:tel-u.

Dobrodošlica

Do sada je m:tel program prošlo više od 200 studenata, a mnogi od njih su zahvaljujući tome, napravili dobar plan za budućnost i svoj poslovni put pronašli upravo u ovoj kompaniji. – Svi stipendisti imaju prednost pri zapošljavanju u m:tel-u, dobrodošli su u našu kompaniju ukoliko to požele po završetku studija- naglasila je Milica Kondić.

(E.M)