Kompanija Prointer dio jedinstvene cross trke na Jahorini

prointer dio cross trke termag challenge race

Termag Challenge Race koja će se održati 21. jula ove godine na Jahorini prva je cross trka sa preprekama u BiH, a namijenjena je svim zainteresovanim takmičarima – od rekreativaca, avanturista, početinka te profesionalaca.

Početak trke je u 11 časova ispred Termagovog restorana Koliba a u pitanju je kružna trka, dužine 7,43 km sa 8 pozicioniranih prepreka koje će takmičari morati savladati kako bi uspješno završili stazu.

Organizator trke je Termag hotel, uz podršku Saveza za fitness i rekreaciju Srbije te NGO Marathon Sarajevo, a kao glavni pokrovitelj Termag Challenge Race uključila se i kompanija Prointer, kojoj ovo nije prvi put da podržava projekte koji promovišu sport i nove ideje.

“Inovativnost je nešto čemu uvijek strijemimo, ali ne samo kada je u pitanju posao kojim se bavimo. Uvijek tražimo nove ideje, nove talente te inovativne projekte u svim segmentima društva koje možemo podržati. Termag Challenge Race, kao jedinstvena i prva ovakva trka u BiH idealan je spoj upravo onih vrijednosti koje cijenimo u kopaniji. Zato nam je jako drago biti dio ove priče, koja će nadamo se postati redovan događaj”, rekli su u kompaniji Prointer ITSS.

Iz Prointera su naglasili kako u sledećem periodu žele još više da se uključe u slične projekte, kroz koje će tražiti načine da podrže i promovišu naše talente te im pruže priliku da svoje ideje i projekte sprovedu u djelo.

“Naši prostori prepuni su novih talenata i mladih ljudi koji često nemaju priliku da razviju svoje ideje i projekte. Naša želja je da se još više posvetimo upravo mladima, kulturi i sportu, te u tim segmentima nastavimo podršku svim inovativnim i zanimljivim idejama kojima treba pomoć u razvoju. Cilj kompanije, osim uspješnog poslovanja, uvijek je bio i podrška zajednici i našim ljudima kad god je to moguće”, rekli su u Prointeru.

Kako učestvovati u Termag Challenge Race

Za učesnike trke Termag hotel na Jahorini obezbijedio je popust od 50% na redovne cijene, koji uklučuje i jednu osobu u pratnji takmičara. Za djecu učesnika i gostiju obezbijeđena je igraonica i animatori koji će im praviti društvo.

Prijaviti se mogu svi bez ograničenja, a takmičarske nagrade podijeljene su u kategorije za žene i za muškarce.

Nagrade uključuju:

Kategorija – muškarci :

  1. nagrada – Go Pro kamera
  2. nagrada – vikend za dvije osobe u hotelu Termag
  3. nagrada – vožnja na quad vozilu za dvije osobe

Kategorija – žene :

  1. nagrada – vikend za dvije osobe u hotelu Termag
  2. nagrada – komplet sportske opreme
  3. nagrada – vožnja na quad vozilu za dvije osobe

Više detalja o samoj stazi možete saznatio na Termag Challenge Race stranici, gdje možete i da se prijavite za trku.

POVODOM KINESKE NOVE GODINE Djeca učila o običajima iz Kine

Radionica „Umjetnost rezanja papira“ i čas kung fua, 16. februara 2019. godine u Muzeju Republike Srpske, okupila je veliki broj djece koji su imali priliku da steknu nove vještine, upravo onakve kakve imaju njihovi vršnjaci u Kini. Naime, riječ je o događaju organizovanim od strane Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci i Muzeja Republike Srpske,

Saradnja Gradske razvojne agencije i Organizacije amputiraca pomaže invalidima

Predstavnici Gradske razvojne agencije Banjaluka i Organizacije amputiraca „UDAS“ potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, a cilj je definisati okvire za saradnju iz domena pripreme i implementacije projekata od zajedničkog interesa, identifikovanje novih izvora finansiranja, te aktivnosti koje su usmjerene na povezivanje partnera na lokalnom i regionalnom nivou. 

BRANKICA RAKOVIĆ: Vratila sam se na fabrička podešavanja

​Zdrav čovjek ima hiljadu želja, bolestan samo jednu, zapisao je ruski književnik Anton Čehov. U to su se, nažalost, uvjerili mnogi, među njima i Banjalučanka Brankica Raković, PR stručnjak, kojoj je prije nešto manje od dvije godine dijagnostikovano maligno oboljenje – Hodgkinov limfom. Iako je možda najlakše boriti se sa strahovima i problemima iza zatvorenih

OVE GODINE I U BANJALUCI Međunarodno takmičenje studenata arhitekture u martu

Međunarodno studentsko takmičenje namijenjeno studentima arhitekture iz cijele Evrope – DOCEXDOCE, ove godine biće održano i na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Takmičenje se održava 6. marta i ovo je njegovo treće izdanje, a pravo učešća imaju svi studenti arhitekture osnovnih i master studija. – DOCEXDOCE se bazira na neuobičajenom konceptu, koji podrazumijeva jednodnevnu

KLUB NOVINARA OSUDIO PRIJETNJE MILOJEVIĆEVOJ: Napad na slobodu javne riječi i demokratiju

Napad na novinara je napad na slobodu javne riječi i demokratiju, i svaki takav napad je neophodno prijaviti i procesuirati, te time posalti jasnu poruku javnosti da je nasilje i zastrašivanje nedospustivo, poručili su novinari i aktivisti na vanrednoj pres konferenciji održanoj, povodom prijetnji novinarki “EuroBlica” i Srpskainfo Milkici Milojević.

Osnivačka skupština organizacije mladih Demos Banjaluka: Izabran odbor mladih koji broji 56 članova

Na osnivačkoj skupštini organizacije mladih Demokratskog saveza (Demos) Banjaluka, koja je održana danas u Banjaluci, za predsjednika je izabran Nikola Ćopić. Skupštini su prisustvovati predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović, potpredsjednik Tomislav Prpos, generalni sekretar Boran Bosančić, predsjednik banjalučkog Gradskog odbora Demosa Slobodan Stanarević, 150 delegata iz svih Mjesnih organizacija, te drugi stranački funcioneri i predstavnici podmlatka

JEDAN OD NAJZNAČAJNIJIH PROJEKATA Na vidiku nastavak gradnje istočnog tranzita

Dugo očekivani nastavak izgradnje istočnog tranzita na potezu od Krfske do ulice Gavrila Principa bi mogao početi ove građevinske sezone. Nedavno je okončan drugi tender za izbor firme koja bi bila zadužena za gradnju te saobraćajnice a preduzeće Putevi RS je kroz odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđaća odlučilo da je najpovoljniju ponudu dostavilo preduzeće Kozaraputevi.