Kompanija Prointer dio jedinstvene cross trke na Jahorini

prointer dio cross trke termag challenge race

Termag Challenge Race koja će se održati 21. jula ove godine na Jahorini prva je cross trka sa preprekama u BiH, a namijenjena je svim zainteresovanim takmičarima – od rekreativaca, avanturista, početinka te profesionalaca.

Početak trke je u 11 časova ispred Termagovog restorana Koliba a u pitanju je kružna trka, dužine 7,43 km sa 8 pozicioniranih prepreka koje će takmičari morati savladati kako bi uspješno završili stazu.

Organizator trke je Termag hotel, uz podršku Saveza za fitness i rekreaciju Srbije te NGO Marathon Sarajevo, a kao glavni pokrovitelj Termag Challenge Race uključila se i kompanija Prointer, kojoj ovo nije prvi put da podržava projekte koji promovišu sport i nove ideje.

“Inovativnost je nešto čemu uvijek strijemimo, ali ne samo kada je u pitanju posao kojim se bavimo. Uvijek tražimo nove ideje, nove talente te inovativne projekte u svim segmentima društva koje možemo podržati. Termag Challenge Race, kao jedinstvena i prva ovakva trka u BiH idealan je spoj upravo onih vrijednosti koje cijenimo u kopaniji. Zato nam je jako drago biti dio ove priče, koja će nadamo se postati redovan događaj”, rekli su u kompaniji Prointer ITSS.

Iz Prointera su naglasili kako u sledećem periodu žele još više da se uključe u slične projekte, kroz koje će tražiti načine da podrže i promovišu naše talente te im pruže priliku da svoje ideje i projekte sprovedu u djelo.

“Naši prostori prepuni su novih talenata i mladih ljudi koji često nemaju priliku da razviju svoje ideje i projekte. Naša želja je da se još više posvetimo upravo mladima, kulturi i sportu, te u tim segmentima nastavimo podršku svim inovativnim i zanimljivim idejama kojima treba pomoć u razvoju. Cilj kompanije, osim uspješnog poslovanja, uvijek je bio i podrška zajednici i našim ljudima kad god je to moguće”, rekli su u Prointeru.

Kako učestvovati u Termag Challenge Race

Za učesnike trke Termag hotel na Jahorini obezbijedio je popust od 50% na redovne cijene, koji uklučuje i jednu osobu u pratnji takmičara. Za djecu učesnika i gostiju obezbijeđena je igraonica i animatori koji će im praviti društvo.

Prijaviti se mogu svi bez ograničenja, a takmičarske nagrade podijeljene su u kategorije za žene i za muškarce.

Nagrade uključuju:

Kategorija – muškarci :

  1. nagrada – Go Pro kamera
  2. nagrada – vikend za dvije osobe u hotelu Termag
  3. nagrada – vožnja na quad vozilu za dvije osobe

Kategorija – žene :

  1. nagrada – vikend za dvije osobe u hotelu Termag
  2. nagrada – komplet sportske opreme
  3. nagrada – vožnja na quad vozilu za dvije osobe

Više detalja o samoj stazi možete saznatio na Termag Challenge Race stranici, gdje možete i da se prijavite za trku.

Automobil udario biciklistu u Boriku

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros u Boriku lakše je povrijeđen biciklista na kojeg je na pješačkom prelazu naletio automobil.

POVEĆANI RAČUNI Pretplata svaku godinu skuplja za marku

Kablovski operateri u Bosni i Hercegovini u prosjeku godišnje poskupe osnovnu pretplatu za jednu marku, a cijene određuju u skladu sa “tržišnim pravilima”. Posljednje ovogodišnje poskupljenje operateri pravdaju rastom troškova prema TV kućama od kojih kupuju pravo emitovanja, ali tvrde i da pretplatnicima “stalno uvode dodatne kanale”. U zavisnosti od operatera, prosječna cijena osnovne pretplate