Kompanija “Prointer” potpisala sponzorski ugovor sa Nemanjom Majdovom

Svjetski šampion i evropski vicešampion u džudou Nemanja Majdov potpisao je jednogodišnji sponzorski ugovor s kompanijom Prointer ITSS Banja Luka.

Jedna od vodećih domaćih IT kompanija i najbolji srpski džudista iz Istočnog Sarajeva ozvaničili su saradnju na današnjoj konferenciji za štampu na Jahorini na kojoj se Majdov inače često priprema za svjetska takmičenja.

„Sponzorska saradnja sa Prointerom definitivno će me rasteretiti što se tiče brige o finansijama. Moći ću da ispratim sve programe i turnire za olimpijsku normu sve do početka igara u Tokiju 2020.godine. Uz ovakvu podršku, sada smo svi jedan tim koji pobjeđuje i ide do vrha.“, istakao je Nemanja Majdov.

Iz kompanije Prointer ITSS izražavaju zadovoljstvo što kao sponzori mogu da pomognu svjetskom šampionu u nastavku karijere. Danas potpisano sponzorstvo samo je potvrda već započete misije Prointera da podržava mlade talente, uspješne sportiste i društveno odgovorne pojedince i organizacije.

„Posebna nam je čast što imamo priliku da najbolji svjetski džudista koji dolazi iz Istočnog Sarajeva promoviše Prointer. Tako će uspješan mladi sportista podržati  IT kompaniju u kojoj radi veliki broj mladih stručnjaka koji svakodnevno kreiraju brojna softverska rješenja. I Nemanjin i njihov potencijal je najbolji pokazatelj kako mogu da donesu bolju budućnost svojoj zemlji.“, naglašavaju u Prointeru.

Već iduće sedmice Nemanja Majdov će braniti boje Srbije na Mediteranskim igrama koje se održavaju u Taragoni. ​Nakon igara u Španiji slijede novi izazovi na Grand Prix takmičenjima i kampovima po svijetu.

„Najbitnije će biti Svjetsko prvenstvo u Bakuu na kojem ću u septembru braniti svjetsku titulu. Prije toga ću se spremati na Jahorini gdje obavljamo naše bazične pripreme. To je postala tradicija, jer se već četiri godine ovdje pripremam za najveće izazove.“, rekao je Majdov.

Ističe da je najvažnije da zdravstveno nema ni jedan problem. Najslavniji sportista iz Istočnog Sarajeva podvlači da sve ide kako treba i da je najvažnije da korak po korak dođe do cilja.

UKC Ranjeni muškarac u pucnjavi u Kuljanima i dalje na aparatima

Četrdesetdevetogodišnjak čiji su inicijali S.M., koji je ranjen iz vatrenog oružja u banjalučkom naselju Kuljani, i dalje je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske.

TEGELTIJA: Kazne do 12 000 KM za poslodavce koji ne povećaju plate

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da će poslodavci koji ne budu povećali plate radnicima na osnovu povećanja neoporezivog dijela dohotka na 500 KM biti kažnjeni, i to pravna lica od 3.000 do 9.000 KM, a odgovorna lica od 1.000 do 3.000 KM.

RONILAČKI KLUB “DELFIN” Besplatna škola sportsko-rekreativnog ronjenja

Ronilački klub „Delfin“ Banja Luka organizuje besplatnu školu sportsko-rekreativnog ronjenja za djecu i roditelje, koja će biti održana od 25. do 28. jula ove godine. Ove godine, projekat će biti realizovan u okviru turističke manifestacije „Ljeto na Vrbasu“.  Pravo učešća imaju porodice, jedan ili oba roditelja sa djecom uzrasta od 8 do 17 godina, a

POPRAVKA ZUBA ZA OSNOVCE Tokom raspusta zubar u šest banjalučkih škola

Stomatološke usluge učenicima osnovnih škola tokom raspusta pružaju stomatološke ordinacije za učenike u OŠ “Ivo Andrić”, “Georgi Stojkov Rakovski”, “Borisav Stanković”, “Zmaj Jova Jovanović”, “Branko Radičević” i “Sveti Sava”, radnim danom od 7.30 do 14.30, potvrdili su u Domu zdravlja.