Kompanija “Rapić” stipendira studente Poljoprivrednog fakulteta u Banjaluci

OCP_4170
Kompanija “Rapić” iz Gradiške i Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjaluci potpisali su danas memorandum o saradnji, a poseban naglasak saradnje stavljen je na projekat stipendiranja studenata završnih godina Poljoprivrednog fakulteta u Banjaluci od strane ove kompanije.

Memorandum su potpisali direktor kompanije “Rapić” Vojislav Rapić i dekan Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Nikola Mićić.

– Mi treba da pravimo saradnje sa ovako moćnim kompanijama kao što je ‘Rapić’. Ključ svega je da poljoprivreda zavisi od novih tehnologija koje su zasnovane na znanju, kao što je to slučaj sa ovom kompanijom. Mi smo od Vlade Republike Srspke dobili saglasnost za formiranje eksperimentalnog edukacionog centra, a ovo je u stvari prvi korak u njegovom konstituisanju, a treba imati na umu i razvojne mogućnosti koje je već napravila kompanija Rapić, te je danas ovo veliki i važan trenutak za nas- naglasio je Mićić.

Na ovaj način”Rapić” kao društveno odgovorna kompanija nastoji da pruži doprinos u smanjivanju odlaska mladih sa prostora Republike Srpske, imajući u vidu da su mladi, a naročito studenti, osnova opstanka i razvoja na ovim prostorima.

Specifičnost projekta stipendiranja studenata je u tome što će najbolji kandidati, po završetku školovanja, dobiti šansu za primjenu stečenog znanja kroz potpisivanje ugovora za posao.

– Naša inicijalna ideja je da ostvarimo bližu saradnju sa Poljoprivrednim fakultetom. Mi smo preduzeće koje unazad nekoliko godina razvojem i ulaganjem u sopstveni brend i proizvodnju bilježi rast, te smo došli na ideju da zajedničkom saradnjom dođemo do novog stručnog kadra, koji bi već prvim radnim danima bio spreman na poslovne izazove. Nakon ispunjenja uslova, stipendiraćemo najmanje tri studenta završnih godina ovog fakulteta sa mogućnošću zaposlenja u kompaniji ‘Rapić’. Stipendiraćemo sve smjerove, kako bi oni bili sposobni i spremni da rade sa nama u bilo kojem od oranizacionih cjelina preduzeća- istakao je Rapić.

Direktor kompanije “Rapić”, zajedno sa saradnicima, nakon potpisivanja memoranduma održao je prezentaciju za studente Poljoprivednog fakulteta, te im iznio iskustva iz prve ruke iz ove oblasti.

(PR)

Prihodi za devet mjeseci 2,5 milijardi KM

Vlada Republike Srpske usvojila je danas konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Srpske za period 1. januar – 30. septembar prema kojem su prihodi i primici planirani budžetom za devet mjeseci ove godine ostvareni u iznosu od 2.500.700.000 KM, što predstavlja 102 odsto u odnosu na budžet za posmatrani period.

Čubrilović uručio zlatne medalje Gimnaziji i Medicinskoj školi

Rukovodstvima Gimnazije i Medicinske škole danas su svečano uručene zlatne medalje koje su učenici ovih škola, šest iz Gimnazije i tri iz Medicinske škole, osvojili na Međunarodnom festivalu inovacija, znanja i stvaralaštva “Tesla fest 2019” u Novom Sadu u oktobru.

Advokat Sandić kritikovao vozače službenih automobila, pozvan na informativni razgovor

Banjalučki advokat Dario Sandić, poznat po tome što ukazuje na razne nepravilnosti u radu institucija, pozvan je danas na informativni razgovor. Sandić je na svom Fejsbuk profilu ukazao na bahato ponašanje vozača službenih vozila MUP RS i Vlade RS, a nadležnima nije trebalo dugo da pozovu Sandića. Zanimljivo je da je poziv bio telefonski i

PORUKA: SNSD traži od DNS-a novo ime za ministra, rastu Božovićeve šanse?

Predsjednik DNS Marko Pavić ne odustaje od kandidature Draška Aćimovića za ministra, ali je DNS dobio poruku iz vrha SNSD da do petka ponude drugo ime, saznaje Srpskainfo iz više izvora. Ne smiruju se turbulencije u DNS nakon što su izglasali Aćimovića kao kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH. Potpredsjednici koji su

VIŠKOVIĆ SA SINDIKATOM ENERGETIKE: Neće biti otpuštanja radnika koji ne prihvate otpremnine

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je predstavnicima Sindikata udruženih radnika energetike da stimulativne otpremnine u ERS moraju biti oporezovane, ali i da Vlada neće dozvoliti otpuštanja radnika ako ne prihvate otpremnine. Ovo je za Srpskainfo izjavio predsjednik Sindikata udruženih radnika energetike Slobodan Ostojić, koji je sa kolegama iz Konfederacije sindikata imao radni sastanak s

POŽAR NA STARČEVICI: Gori potkrovlje kuće, nema povrijeđenih

U požaru koji je izbio u banjalučkom naselju Starčevica nema povrijeđenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta. Požar je izbio u potkrovlju porodične kuće u Ulici Stevana Bulajića. Vatrogasci sa dva vozila gase požar. Za sada nije poznat uzrok, a uviđaj će biti obavljen nakon gašenja. (Srpskainfo)

Vozaču pozlilo, pa udario u dva automobila

Vozač „audija” izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u dva parkirana automobila u ulici Trive Amelice. Nesreća se desila oko 14.20 časova, a prema riječima očevidaca vozaču je pozlilo pa je zato izazvao nesreću. – Radi se o starijem muškarcu kojem je kako sam čuo pozlilo tokom vožnje. Njega su odvezla kola hitne pomoći.