Biznis 25.10.2015.

Kompanija Sony privukla pažnju novim 4K televizorima

ČITANJE: 2 minute
Soni TV
Kompanija Sony je privukla pažnju novim 4K televizorima iz BRAVIA serije, sa akcentom na X80C i S80C modele opremljene 4KX1 procesorom i android TV platformom.

Među ovogodišnjim modelima naročito se ističe model Sony BRAVIA X91C 4K LCDTV, impresivne veličine (dijagonala od 75 inča) i debljine od samo 15 mm. Ovaj televizor ostavlja upečatljiv utisak u svakoj prostoriji, a istovremeno uspijeva da oživi svaki sadržaj u nevjerovatnom kvalitetu 4K slike.

Model X91C ukrasiće prostor poput dragocjenog umjetničkog djela, bez obzira na to da li graciozno stoji na aluminijumskim nogicama ili je postavljen na zid pomoću ugrađenog montažnog sistema. Ekran je ojačan jedinstvenom Sonytehnologijom za premaz ivica i gotovo da nema okvire, čime se omogućava impresivno širok prikaz. Moćni 4KX1 procesor donosi kvalitet slike bez obzira na sadržaj, pa možete podjednako uživati bilo da gledate TV program, Blu-Raydiskove, DVD diskove ili snimke sa interneta.
Svaki izvor slike se nadograđuje na nivo blizak 4K rezoluciji, dok jedinstveni Sony TRILUMINOS ekran nudi širok opseg boja na ekranu, upotpunjujući svaku scenu bogatim i živopisnim nijansama crvene, zelene i plave. Uz zadivljujuću jasnoću, prirodnije boje i odlični kontrast, razlika u iskustvu gledanja je očigledna.

Zamislite omiljene funkcije sa tableta ili pametnog telefona, ali na velikom ekranu! Sony Android TV platforma vam omogućava da istražite svijet filmova, muzike, fotografija, igara, aplikacija i pregršt drugog sadržaja uz vrhunski kvalitet slike i zvuka. Uz servis Google Cast jednostavno možete da povežete mobilni telefon sa televizorom, dok vam servis Google Playstorenudi stotine aplikacija i igrica. Takođe je omogućena pretraga glasom koju možete aktivirati preko ugrađenog mikrofona na daljinskom upravljaču sa dodirnom tablom ili preko android ili iOS mobilnog uređaja.

Sony je takođe započeo partnerstva sa servisima za emitovanje snimaka kao što je “Amazon video”, koji će donijeti korisnicima još više HDR sadržaja.

(Novosti)