Vijesti 15.10.2021.

Kompanije poslale upozorenja Gradskoj upravi: Ne postavljajte “porodično stablo”!

ČITANJE: 2 minute

Nekoliko kompanija, koje je u ranijem periodu spominjao Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i dovodio ih u vezu sa porodicom Dodik, direktno se obratilo Gradskoj upravi tražeći da se ne postavlja tzv. “porodično drvo”

Podsjetimo Stanivuković je nekoliko puta najavljivao postavljanje “porodičnog drveta” u Banjaluci na kojem će biti prikazane 52 firme, koje su, kako on tvrdi, u vezi sa porodicom Dodik.

Prvi čovjek grada rekao je prije nekoliko dana kako se i dalje radi na postavljaju pomenutog porodičnog drveta u Banjaluci, ali da se se neke firme već oglasile, piše Buka.

”Prointer mi je poslao i Infiniti i Kaldara opomenu pred tužbu. Kažu ako njihove firme na drvo postavim oni će me tužiti pa ja imam njihovih tužbi ne znam šta ću. S druge strane pogledajte kako su otkrili da su sve njihove firme pa sve ista tužba, isti advokat, isti tekst. Mi smo sad poslali i vi to dobro znate, poslali smo da se poništi građevinska dozvola kući bate i seke, pa da vas pitam ko u Banjaluci može graditi kuću od 2 300 metara kvadratnih i to ni manje ni više sa košarkaškim terenom. Pa jedna porodica baš voli košarku, jedna porodica ima Igokeu i jedna porodica bi igrala košarku u svojoj kući i njihova firma bi i njihova firma i ona će se biti na drvetu”, naveo je Stanivuković.

Kako saznajemo, obavještenje o pripremanju, kako tvrde, nezakonitih radnji i aktivnosti na javnim površinama u Gradu, sa upozorenjem na posljedice Odjeljenju za prostorno uređenje Gradske uprave poslala je kompanije Infinity ADS, dok su obavještenja Kabinetu Gradonačelnika poslale kompanije Infinity International Group, Kaldera, i Prointer.

Oni zahtijevaju od nadležnih institucija Grada da ne dozvole postavljanje tzv porodičnog drveta u Banjaluci.

Obavještenja ove potonje tri kompanije imaju identičan sadržaj te tvrde kako iznesene tvrdnje gradonačelnika Stanivukovića “nemaju nikakvog osnova i da predstavljaju direktnu klevetu”

“Zbog svega navedenog, obavještavamo i upozoravamo vas da ćemo u slučaju odobravanja zahtjeva o postavljanju navedene konstrukcije preduzeti sve aktivnosti s cijem pravne zaštite našeg imena i poslovnog ugleda, a što bi za posljedicu moglo imati direktnu štetu po Grad Banjaluka, s obzirom na to da je Draško Stanivuković nastupao sa pozicije gradonačelnika, te da kao gradonačelnik zastupa i predstavlja Grad Banjaluka” stoji između ostalog u pismima firmi Infinity International Group, Kaldera, i Prointer.

Gradonačelnik Banjaluke ranije je najavljivao da će u parku „Petar Kočić“ biti postavljeno 3D drvo sa spiskom firmi koje su, kako je naveo, bliske porodici Milorada Dodika, lidera SNSD.

“U sredini će biti Dodik, desno Mile Radišić, a lijevo Branislav Zeljković. Na njih će se nastaviti grane svih njihovih firmi, svih miliona, kamiona i aviona. Svi će biti tamo i stajaće narednih 365 dana i niko ga neće smjeti skloniti”, rekao je ranije Stanivuković.