Politika 13.01.2021.

KOMPENZACIONI FOND RS: Odobren 1,5 milion KM za nabavku antigenskih testova

ČITANJE: 1 minuta

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske održao je danas telefonsku sjednicu na kojoj prihvatio Informaciju o potrebi obezbjeđenja finansijskih sredstva za nabavku brzih antigenskih testova za dokazivanje virusa SARS-COV-2.

Odobravaju se finansijska sredstva u iznosu 1.500.000 KM sa PDV-om za nabavku direktnih antigenskih testova za dokazivanje SARS-CoV-2, za potrebe zdravstvenih i drugih ustanova u Republici Srpskoj. Zadužuje se JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši nabavku testova.

Takođe, Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske usvojio je Informaciju o stanju u JU „Zavod za zapošljavanje Republike Srpske“ sa zahtjevom za dodjelu finansijske pomoći za saniranje posljedica izazvanih širenjem korona virusa, te je zaključio da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava za saniranje posljedica korona virusa na poslovanje JU „Zavod za zapošljavanje Republike Srpske“.

Odobrava se isplata sredstava u ukupnom iznosu od 3.000.000,00 KM (tri miliona) za saniranje posljedica korona virusa na poslovanje JU „Zavod za zapošljavanje Republike Srpske“.

Za realizaciju ovog zaključka zadužuje se Kompenzacioni fond Republike Srpske, Ministarstvo finansija i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite.

(banjaluka.net)