Sport 19.10.2021.

KOMPROMIS U KS BIH: Borac i Spars će igrati u domaćoj ligi, Igokea se pridružuje u baražu

ČITANJE: 1 minuta

Upravni odbor KS BiH konačno je postigao sporazum i donio odluke koje su prekinule agoniju višemjesečnu agoniju i koje znače početak lige BiH.

Spars i Borac će igrati prvenstvo BiH, dok će Igokea zbog nastupa u FIBA Ligi šampiona i ABA ligi biti oslobođena regularnog dijela prvenstva. Kada je u pitanju završetak prošle sezone, koja je završena na način da je Široki podigao pehar, jer se Spars, Borac i Igokea nisu pojavili na završnom turniru, odlučeno je da klubovi koji nisu zadovoljni imaju pravo da se žale institucijama, sudovima i da plate 3.000 KM kazne, ako sud drugačije ne odluči, prenosi Glas Srpske.

Dalje, kao što je poznato, liga je u krnjem sastavu počela minulog vikenda, pa je danas odlučeno da utakmice koje nisu odigrane budu naknadno odigrane u narednih sedam do deset dana. Drugo kolo se igra predstojećeg vikenda redovno.

– Jako sam ponosan što smo konačno pronašli riješenje. Ovo je pobjeda košarke i Košarkaškog saveza BiH. Oddluke nisu bile nimalo lake i jednostavne, znamo da puno faktora utiče na njih. Ipak, treba znati da mi upravljamo s egzistencijom više od 500 porodica i dosta ljudi živi od ovog posla, ali i da se djeci i momcima da šansa da pokažu svoje kvalitete. Mogu vam kazati da smo prošle sezone imali najjače prvenstvo u regiji, za što smo dobili pohvale od kolega iz Hrvatske i Srbije. Nadam se da ćemo nastaviti tako i u narednim sezonama. Drago mi je i ponosan sam što smo sve ovo danas odlučili u Zenici – rekao je član UO KS BiH Feđa Jovanović.

(SB)