Politika 20.09.2021.

KOMŠIĆ: Bosne i Hercegovine će biti i sa Dodikom, a naročito bez njega

ČITANJE: 1 minuta

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić odgovorio je kolegi iz ove institucije Miloradu Dodiku da on sam nije neophodan da bi BiH funkcionisala.

Komšić je iz New Yorka poručio Dodiku da samo mora shvatiti kako on nije neophodan da bi zemlja funkcionisala, prenosi Klix.

“Ove zemlje će biti i s njim, a i bez njega, pogotovo”, kazao je on kratko za portal Klix.ba.

Komšić se nalazi u New Yorku gdje će učestvovati na 76. sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, a za njegov odlazak Dodik je kazao kako je urađen bez saglasnosti.

Dodik je na konferenciji za medije danas kazao kako je Komšić privatizovao funkciju te da se radilo o ozbiljnom političaru, on je trebao reći kako na sjednicu Generalne skupštine dolazi individualno, a ne kao član Predsjedništva.

“Da se radilo o ozbiljnom političaru, on bi jasno naglasio da tamo odlazi individualno. Ja sam 7. septembra poslao pismo generalnom sekretaru UN-a da nema zajedničke odluke Predsjedništva i to smo dostavili svim članicama. U pismu sam sve upoznao o detaljima te naglasio da bilo ko ko dođe tamo, samovoljno dolazi, bez odluke Predsjedništva BiH”, rekao je Dodik.

(SB)