Politika 17.01.2022.

KOMŠIĆ: Čović i Milanović spas za Dodika, Rusija može da trlja ruke zbog udaljavanja BiH od NATO-a

ČITANJE: 1 minuta

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider DF-a Željko Komšić kazao da je da jedino što Milorada Dodika i njegov plan razgradnje države spašava jeste usvajanje anticivilizacijskih HDZ-ovih zahtjeva za izmjene izbornog zakona.

Komšić tvrdi da to ne znači ništa drugo nego ubijanje. ne samo evropske, nego još bitnije od toga, i NATO perspektive BiH, prenosi Avaz.

– Jedino što Dodika i njegov plan razgradnje države spašava jeste usvajanje anticivilizacijskih HDZ-ovih zahtjeva za izmjene izbornog zakona, koji ne znače ništa drugo nego ubijanje, ne samo evropske, nego još bitnije od toga, i NATO perspektive Bosne i Hercegovine, i bacanje pod noge usvojenog Programa reformi, pri čemu Rusija može zadovoljno trljati ruke, a time bi dodatno ojačala i Dodikova separatistička politika.

Nešto poput toga vodi u sigurnu dezintegraciju države Bosne i Hercegovine. Dodikov ekstremizam i nasilje upravo je rezultat onog etničko-totalitarnog sistema koji Čović hoće da podeblja. Kada Milanović govori o čovjeku sa crne liste Stejt Departmenta kao partneru Hrvatske u Bosni i Hercegovini, u tome mu se nažalost može vjerovati – poručio je Komšić.

(SB)