Politika 28.01.2016.

Komšić: SDA ima partnera u Radončiću, želimo im sreću u tom “braku”

ČITANJE: 1 minuta
komsic
Prema pisanju nekih medija navodno su pojedinci iz SDA prije hapšenja Bakira Dautbašića, Bilsene Šahman i Fahrudina Radončića lobirali kod Željka Komšića vraćanje Demokratske fronte u koaliciju sa SDA, piše novinska agencija Patria.

Ali, u izjavi za Patriju Komšić je odbacio mogućnost povratka u koaliciju i vlast te kazao:

-Pa, nećemo se mi vraćati u vlast i koaliciju kako to bilo ko iz SDA poželi. Osim toga, SDA ima svog partnera u Radončiću i mi im želimo svu sreću u tom „braku“- kazao je Komšić.

Od hapšenja Radončića i iz SDA i SBB poručuju da je koalicija uzdrmana, ali da su opredijeljeni za očuvanje iste, ali jasno je da SBB kadrovi osluškuju i čekaju konkretnije poteze iz SDA, a koji su usmjereni na rad Tužilaštva BiH u vezi sa sumnjom da je lider SBB-a Radončić oformio udruženu grupu radi činjenja krivičnog djela uticaja na svjedokinju Azru Sarić koja je svjedočila u procesu protiv Nasera Kelmendija na Kosovu.

Inače, danas je i pemijer Denis Zvizdić potvrdio da se 3. februara na sjednici Predstavničkog doma PS BiH neće naći imenovanje ministra saobraćaja i komunikacija i zamjenika ministra odbrane (oba iz SBB-a) jer se nisu stekli poslovnički uslovi.

Imenovanje je nemoguće izvesti jer kandidat za ministra Bakir Dautbašić 3. februara još će biti u istražnom pritvoru zbog ometanja rada pravosuđa.

(Agencije)

Oznake: Denis Zvizdić