Politika 20.05.2021.

KOMŠIĆ: Za Karadžića britanski zatvor previše ugodan, mjesto mu je u Sjevernoj Koreji

ČITANJE: 1 minuta

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić oglasio se na zvaničnom Facebook profilu povodom navodnog pisma koje je Milorad Dodik uputio Carmelu Agiusu, predsjedniku Međunarodnog rezidualnog mehanizama. Kazao je da je Milorad Dodik zloupotrijebio instituciju Predsjedništva BiH.

“Ne želim ulaziti u to hoće li Milorad privatno pisati sudijama suda koji inače već godinama ne priznaje, i javno se stavljati na stranu ratnog zločinca. Čak mi je možda i drago da to radi. Ako ima neko u svijetu da ne zna kakav je, da sazna kroz ovakva pisma”, naveo je Komšić, prenosi N1.

“Međutim, zloupotrijebio je instituciju Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a to je nedopustivo, jer ovo nije stav Predsjedništva i države Bosne i Hercegovine.

Moj stav je recimo da je Karadžiću Velika Britanija previše ugodna za boravak, i da ga je trebalo poslati u Sjevernu Koreju.

Da je to pismo lažno potpisano i predstavljeno će biti svi obaviješteni, a on neka brani krvnike i zločince, i potpisuje se kao Milorad”, zaključio je Komšić.

(SB)