Vijesti 09.12.2020.

KOMŠIJE MOLE ZA POMOĆ: Težak život potočlane porodice Jelača iz okoline Kozarske Dubice

ČITANJE: 1 minuta

Mještani sela Verija kod Kozarske Dubice pokrenuli su akciju pomoći petočlanoj porodici Rade i Dragane Jelača.

Njihovo dvoje djece, kao i baka, žive u izuzetno teškim, nepodnošljivim uslovima i potreban im je svaki vid pomoći, piše “Srpskainfo”.

Oronula kuća s jednom česmom bez kupatila, nedostatak hrane, obuće, odjeće, neizvjesna zima koju dočekuju u strahu. Tako u Veriji opisuju svakodnevicu porodice Jelača.

“Posebno je teško djeci koja žive u jednoj sobi zajedno sa ocem Radom, majkom Draganom i bolesnom bakom Milenom. Djeca svakodnevno pješače do škole pet kilometara. Oni najviše trpe teret siromaštva”, navode komšije porodice Jelača.

Oni nastoje da pomognu, ali sami ne mogu da obezbijede neophodne uslove.

Potrebna je značajnija pomoć da bi ovoj porodici omogućili dostojanstven život, kažu sagovornici portala “Srpskainfo” u selu Verija, apelujući na dobrotvore da što pre pomognu.

“Do skora nisu imali ni vode, sada imaju priključak u dvorištu kojeg je obezbijedilo preduzeće ‘Vodovod’. U kući nemaju nikakvih uslova za normalan život, niti za vodovodni priključak”, rekao je “Srpskainfo” Miloš Radojčić, komšija porodice Jelača.

On je takođe rekao da je želja svih komšija da se ovoj porodici pomogne i pozvao pojedince i institucije, opštinske i republičke, da pomognu, posebno zbog djece.

Uslovi u kojima Jelače žive su nezamislivi, kažu meštani Verije. Pomoć je rijetka, nedovoljna i neadekvatna, hladni dani su stigli, a Jelače bez ogrevnog drveta, zimske obuće i odjeće.

(Srpskainfo)