Vijesti 04.02.2016.

Komšiju polio benzinom i zapalio, ovaj nije smio da ga prijavi!?

ČITANJE: 2 minute
dejan martinovic
Dejan Martinović (38), zvani Marta, uhapšen je jer je zapalio komšiju Sašu Ignjatovića (43) zbog navodnog nasljedstva i “čukanja” kola?!

Ignjatović, koji iz straha nije smio da prijavi da ga je Martinović zapalio, dva dana je trpio bolove i “pio trodone”, a život mu je spasen zahvaljujući inspektorima mladenovačke policije koji su krenuli da istražuju slučaj kada su čuli gradsku priču da je “neki moler zapaljen u Koraćici”.

On je odmah odveden na liječenje u Kliniku za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, a razbojnik je uhapšen.

– Sve je počelo nedavno kada je Martinović u gradu čuo da je Ignjatović navodno dobio neko nasljedstvo. Kako je Ignjatović povremeno dolazio u kafanu koju drži Martinović, prišao mu je i rekao ‘čuknuo si mi kola, daj mi 3.000 evra’. Ignjatović je odgovorio da nema te pare, pa mu je Martinović uzeo automobil opel kadet- priča sagovornik “Blica” iz mladenovačke policije.

Martinović je ubrzo iznudom uzeo još jedan automobil od Ignjatovića, ovaj put reno.

– U subotu, pretposljednjeg dana januara, Ignjatović je krečio kuću jedne porodice u Koraćici. Martinović se dovezao do te kuće, i to Ignjatovićevim automobilom koji je oteo. Martinović je prišao Ignjatoviću i pitao ga gdje su pare, na šta je ovaj odgovorio da ih nema- nastavlja priču sagovornik lista.

Ni taj odgovor, ni to što je u dvorištu bilo nekoliko komšija nisu uticali na Martinovića da ode.

– Tada je Ignjatoviću rekao opet ‘daj pare’, a zatim i ‘čujem da se po gradu žališ na mene’. Otišao je do obližnje garaže i uzeo flašu od dva litra u kojoj je bio benzin. Prišao je Ignjatoviću, prosuo benzin po njemu i zapalio ga- navodi izvor.

Ignjatović je sav u plamenu počeo da trči po dvorištu, a komšije su reagovale i počele da ga gase. Martinović je samo pogledao u njih i rekao “vodite ga kući”.

– Ignjatović nije imao hrabrosti da paljenje prijavi policiji. Ipak, gradom je počela da kruži priča da je zapaljen neki moler. Ta priča je ubrzo stigla i do policajaca i odmah je počela istraga koja je dovela do hapšenja Martinovića- dodaje izvor iz mladenovačke policije.

Ubio gosta u kafani

Dejan Martinović je bio u zatvoru jer je u kafiću “Gala” u Mladenovcu, u martu 2001. sa tri hica iz pištolja ubio Dragana Papića (42). Ubistvu je prethodila svađa.

Po izlasku iz zatvora, protiv Martinovića su tri puta podnošene krivične prijave zbog podmetanja požara. Dvojici poznanika iz Mladenovca koji su držali kafane zapalio je lokale jer su mu navodno dugovali novac, a takođe je zapalio i automobil svog prijatelja poslije svađe zbog para.

(Blic)